Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία - Αρνήθηκαν να δουν τον Άδωνι

Θα πει άραγε πάλι για "πορεία 80 ατόμων" ο καθημερινός θαμώνας των καναλιών τηλευπουργός υγείας;
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο υγείας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς κινητικότητας.Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο υγείας όπου με πανό και συνθήματα διαδήλωσαν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει από κοινού σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ ενω αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.


Aρνήθηκαν να δουν Άδωνι Γεωργιάδη

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα" Κατερίνα Κρητικού τονίζει μεταξύ άλλων ότι "δεν έχω καμία διάθεση να συζητήσω πάλι με τον υπουργό Υγείας. Δεν έχει νόημα."

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι ''μας λέει "σας ακούω, οι πόρτες του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτές για εσάς, αλλά θα κάνω αυτό που έχω αποφασίσει'! Αυτό δεν είναι διάλογος. Μας λένε μόνον ότι δεν θα απολυθούμε."
Όπως ανέφερε η κ. Κρητικού, "το κυρίαρχο πρόβλημά μας είναι η υπεράσπιση του δημοσίου συστήματος Υγείας, η ενίσχυσή του. Μας ενδιαφέρει να μην κλείσουν νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η θέση εργασίας μας αποτελεί ενδιαφέρον μας, ασφαλώς, αλλά το πρώτο αίτημά μας είναι να μην διαλυθούν νοσοκομεία".

Aναδημοσίευση από τη σελίδα iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου