Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε με αντιπροσωπία ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ το Σάββατο 7/9/13 συμμετείχε με αντιπροσωπία του ΔΣ ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.
Χιλιάδες εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο των ομοσπονδιών και των συνδικάτων και στην πορεία που ακολούθησε από την Πλατεία Αριστοτέλους, το λευκό Πύργο και τελικά προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου εκφράστηκε με τον πιο μαζικό τρόπο οι αντίδραση της κοινωνίας στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. 

 Εκτιμάται ότι η συγκέντρωση και η πορεία ήταν διπλάσια από πέρυσι και ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Και όμως το μεγάλο μέγεθος της συγκέντρωσης και η αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποσιωπήθηκαν πλήρως από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία έκαναν ελάχιστες και άστοχες αναφορές στους χιλιάδες συμμετέχοντες και τα αιτήματα τους, ενώ επικεντρώθηκαν (έως τελείας) σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του με τις γνωστές πλέον ψεύτικες υποσχέσεις για "ανάκαμψη" κλπ.

Πρέπει να συμπληρώσουμε ότι η αντιπροσωπία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο συλλαλητήριο κρατούσε πανό με μια μαντινάδα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της χώρας και την αναγκαιότητα ανατροπής της:
Ήρθε η ώρα ο Λαός
μ΄ενότητα κι΄ ελπίδα
να διώξει τα μνημόνια
να σώσει την πατρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου