Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σκέφτονται να "κόψουν κορδέλα" για ένα έργο που τελειώνει με καθυστέρηση μίας δεκαετίας!

Διαβάζουμε στο σημερινό (χθεσινό) πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ ότι η διοίκηση της ΥΠΕ και ο διοικητής του ΓΝΑΝσκέφτονται να οργανώσουν εγκαίνια για το πιθανό άνοιγμα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.
Τα εγκαίνια στο μυαλό όλου του κόσμου είναι ταυτόσημα με την έννοια μιας πολιτικής γιορτής, μιας φιέστας, πόσο πιο πολύ που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει περίπτωση να είναι παρών και ο τηλευπουργός Υγείας, που με τις καθημερινές του παρουσίες στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές όλων των σταθμών έχει λύσει όλα τα (επικοινωνιακά) προβλήματα των Νοσοκομείων.
Όμως η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και σε όλα τα Νοσοκομεία δεν επιτρέπει και δεν απαιτεί εορτασμούς και φιέστες. 
 Τη στιγμή που τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου συνεχώς μεγεθύνονται.
Τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ διατάσονται από τη διοίκηση να εργάζονται με παράνομα και επικίνδυνα προγράμματα εργασίας.
Τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλά κενά στα προγράμματα εφημεριών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να αναγκάζονται να μεταφέρονται στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, και συνεπακόλουθα να μειώνεται και η πληρότητα κλινών του ΓΝΑΝ.
Τη στιγμή που σε όλους τους εργαζόμενους επικρατεί ανασφάλεια και αγωνία σχετικά με τη διαθεσιμότητα.
Τη στιγμή που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την υποχρηματοδότηση και τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, που οι πιστώσεις για φάρμακο και υγειονομικό υλικό τελειώνουν τέλος Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση αρνείται έγκριση αναμόρφωσης με αύξηση δαπανών.
Μια τέτοια στιγμή δεν χρειάζεται κόψιμο κορδέλας ενός έργου που τελειώνει με κκαθυστέρηση μιας δεκαετίας. Αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας χρειάζεται.

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο merambellonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου