Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΕΣΥ μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό - ανταποδοτικό Σύστημα. Ότι πληρώνεις θα παίρνεις.


Πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/09/2014 η 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ και η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των εργαζομένων των Νοσοκομείων της Αττικής  στη ΒΟΥΛΗ, ημέρα ψήφισης της Ανώνυμης Εταιρείας (ΕΣΑΝ) που θα διαχειρίζεται το σύνολο των πόρων της Υγείας και θα τους κατευθύνει με προνομοιακό τρόπο στους Ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.
Η εν λόγω Ανώνυμη Εταιρεία συστήνεται με μετοχικό κεφάλαιο το οποίο σταδιακά η πλειοψηφία του θα καταλήξει στους Ιδιωτικούς Ομίλους της Υγείας.

Δεν μας ξεγελά η αναδίπλωση της Κυβέρνησης που προβλέπει τον Έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών από το κράτος. Η πλειοψηφία των μετοχών της Εταιρείας σταδιακά θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και θα καταλήξει στα χέρια των ιδιωτών.
Το κράτος αποποιείται τη κρατική χρηματοδότηση και οι υπηρεσίες θα πληρώνονται εξολοκλήρου από τις τσέπες των πολιτών. Γι' αυτό τα Νοσοκομεία εγκαταλείφθηκαν και λειτουργούν με εξανεμισμένους προϋπολογισμούς και προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας.

Η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην Εταιρεία με βέβαιες νέες μεγάλες απώλειες.
Με την σύσταση της Εταιρείας μπαίνει ταφόπλακα στο ΕΣΥ. Καταργείται η θεμελιώδης αρχή σύστασής του, που είναι η δωρεάν και καθολική πρόσβαση.
Το ΕΣΥ μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό - ανταποδοτικό Σύστημα. Ότι πληρώνεις θα παίρνεις.
Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της Ε.Σ.Α.Ν. που διαλύει το ΕΣΥ.
Τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των πολιτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου