Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Με επείγον έγγραφο της η Επιτροπή Χειρουργείου του ΓΝΑΝ επισημαίνει την ανεπάρκεια προσωπικού στο τμήμα του χειρουργείου και ζητά την ενίσχυση του με 3 νοσηλεύτριες, διαφορετικά θα αναγκασθεί να εισηγηθεί την αναστολή των τακτικών χειρουργείων



Με επείγον έγγραφο της από 22.9.14 προς το διοικητή του ΓΝ Λασιθίου η Επιτροπή Χειρουργείου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (επίσημο  όργανο που αποτελείται από διευθυντές και ιατρούς του χειρουργικού τομέα και μέλη της νοσηλευτικής υπηρεσίας)  επισημαίνει την ανεπάρκεια  προσωπικού στο  τμήμα του χειρουργείου λόγω αποχωρήσεων και ζητά την άμεση ενίσχυση του  με 3 νοσηλεύτριες ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με τον ελάχιστο αριθμό νοσηλευτριών (12) για τα δύο χειρουργικά τραπέζια σε κυκλικό ωράριο.
 Σε διαφορετική περίπτωση η επιτροπή χειρουργείου τονίζει ότι για να μην επηρεαστεί η ασφάλεια διενέργειας των χειρουργικών επεμβάσεων θα αναγκασθεί να εισηγηθεί την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:
"Η επιτροπή χειρουργείου συνεδρίασε έκτακτα σήμερα 22/9/14 με μοναδικό θέμα την ανεπάρκεια προσωπικού του χειρουργείου και ομόφωνα αποφάσισε.
Οι νοσηλευτές του χειρουργείου μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις έχουν απομείνει 9 οι οποίοι αδυνατούν να λειτουργήσουν 2 χειρουργικά τραπέζια σε κυκλική βάση. Ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός νοσηλευτριών είναι 12 άτομα για να εξασφαλίζεται κυκλικό ωράριο για δύο πρωινά τραπέζια και ένα απογευματινό και ένα βραδυνό.
Όπως γνωρίζετε η εργασία του χειρουργείου απαιτεί εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού επί τρίμηνο είναι αναγκαίο να προτιμηθεί για την στελέχωση προσωπικό με προϋπηρεσία στο χειρουργείο.
Σε περίπτωση μη επιλύσεως του προβλήματος ΑΜΕΣΑ προκειμένου να μην επηρεασθεί η ασφάλεια διενέργειας των χειρουργικών επεμβάσεων θα αναγκασθούμε να εισηγηθούμε την αναστολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟΥ
Ακολουθούν οι υπογραφές των μελών της επιτροπής χειρουργείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου