Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή σχετικά με την ανάγκη ισόρροπης κατανομής του νοσηλευτικού προσωπικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος
Τηλ.:  2841026604

Προς: -Διοικητή ΓΝΑΝ
         -  Διευθύντρια  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Κοινοποίηση:  όλους τους εργαζόμενους νοσηλευτικής υπηρεσίας ΓΝΑΝ
23/9/14
Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια το ΓΝΑΝ υποφέρει από μεγάλη έλλειψη προσωπικού αφού υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις που δεν αναπληρώνονται λόγω της αναστολής νέων προσλήψεων. Ο Σύλλογος μας προσπαθεί να αναδεικνύει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναστολή νέων προσλήψεων και διεκδικεί συνεχώς να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο μας σε τέτοιο βαθμό που να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς η κυβέρνηση –παρά τις όποιες υποσχέσεις- δεν προχωρά σε προκηρύξεις νέων θέσεων, προκηρύξεις που ακόμα και αν γίνουν άμεσα θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθουν οι προσληφθέντες στα Νοσοκομεία.

Υπό αυτές τις συνθήκες το βάρος που δημιουργείται στη λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα να μη δίνονται εγκαίρως οι άδειες του προσωπικού και να υπάρχει και μεγάλος αριθμός χρωστούμενων ημερών ανάπαυσης (ρεπό) για πολλούς συναδέλφους.

Επειδή οι όποιες αποχωρήσεις προσωπικού γίνονται διάσπαρτα στα τμήματα του Νοσοκομείου παρατηρείται το φαινόμενο  οι εργαζόμενοι σε κάποια νοσηλευτικά τμήματα να βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση από άποψη χρωστούμενων ημερών άδειας και ρεπό σε σχέση με εργαζόμενους σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα.

Επειδή θεωρούμε ότι όλοι συνάδελφοι έχουν την ίδια ανάγκη για ξεκούραση και χορήγηση αδειών και ρεπό, νομίζουμε ότι πρέπει να γίνεται προσπάθεια ώστε με προσεκτικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των νοσηλευτικών τμημάτων να διασφαλίζεται η ισόρροπη κατανομή των  επιπτώσεων   της  έλλειψης προσωπικού.

Βεβαίως (όπως και σε παλαιότερο έγγραφο μας στις 10/1/2013 έχουμε τονίσει) οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από μεγάλη προπαρασκευή και μελέτη και αφού εξετάζονται όλες οι πλευρές και οι τυχόν επιπτώσεις, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στα τμήματα τους και δεν θα πρέπει  να λαμβάνονται αποφάσεις σύμφωνα με την προσωπική άποψη και βούληση διοικούντων  ή ιατρών. Με διάλογο και εμπεριστατωμένη μελέτη θεωρούμε ότι η διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας μπορεί να βρίσκει τον καλύτερο δυνατό τρόπο να καλύπτει ισόρροπα τις ανάγκες, χωρίς να διαταράσσεται η  ησυχία και η λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που ακολουθείται στην υγεία τα τελευταία χρόνια ώστε να υπάρξει άρση της αναστολής των προσλήψεων και να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να στελεχωθεί επαρκώς.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος         η Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης          Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου