Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

«Όχι» στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Δεν υπάρχει διάθεση να δεχθούν τα στελέχη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου την υποβάθμιση του ιδρύματος από Β΄ σε Γ΄ ζώνη, όπως φάνηκε κατ' αρχήν χθες στη διάρκεια επαφών και συναντήσεων που έγιναν στο Νοσοκομείο.

Με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε προχθές στην Αθήνα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος για υποβάθμιση του Νοσοκομείου εντάσσοντάς το στην Γ' ζώνη εφημεριών, υπήρξαν χθες μια σειρά από συναντήσεις.

Η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ήταν του Διοικητή κ. Μανόλη Μακρονικολάκη με τους χειρουργούς, αφού μετά και τη σύσκεψη στο Υπουργείο, ο Διοικητής υπέγραψε χθες τη μετακίνηση του μόνιμου χειρουργού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ακολούθησε ενημέρωση του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων, την οποία ζήτησαν από τον Διοικητή, για να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα των επαφών στην Αθήνα.

Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη των γιατρών του Νοσοκομείου, την οποία κάλεσε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μασούντ Χάνι, προκειμένου να ενημερωθούν οι γιατροί για την πρόταση του υπουργού και να εκφράσουν τη δική τους άποψη.

Για το θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου με την υπαγωγή του στη Γ' ζώνη εφημεριών ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας εξήγησε πως ήταν μια πρόταση, που έθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός, αλλά ο ίδιος δεν πήρε θέση στο θέμα, διότι ήθελε πρώτα να ενημερώσει τους γιατρούς κι εκείνοι συλλογικά να αποφασίσουν ποιά θέση έχουν για το θέμα.

Για το λόγο αυτό έγινε και η χθεσινή συνάντηση κατά την οποία οι γιατροί επεσήμαναν κατά κύριο λόγο πως η πρόταση αυτή συντελεί στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου, επιχειρηματολογώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την παροχή υπηρεσιών των γιατρών προς τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο Διοικητής υποστήριξε πως μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει να λειτουργήσουν καλύτερα οι εφημερίες και τάχθηκε τελικά υπέρ της προοπτικής αυτής.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου επισημαίνοντας πως για το θέμα λειτουργίας του Νοσοκομείου αναμένει να στηρίξει την κοινή θέση και απόφαση που θα λάβουν οι γιατροί και την οποία ως Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου