Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του δημάρχου Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβού με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Α. Γρηγοράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ης ΥΠΕ

Θέματα που αφορούν το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ήταν το αντικείμενο συζήτησης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, στο γραφείο του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη, παρουσία του Υποδιοικητή κ. Γιώργου Λυρώνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εκδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον του στα προβλήματα υγείας του Νομού και του Γενικού Νοσοκομείου, ενημερώθηκε από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την προκήρυξη ενός επικουρικού χειρουργού στο Γ.Ν. Αγ. Νικολάου, μετά από αίτημα του κ. Γρηγοράκη που υπεβλήθη στο Υπουργείο Υγείας στις 10.9.2014. 

Επίσης εκτός της θέση του επικουρικού ιατρού χειρουργικής που προκηρύχθηκε, με χθεσινό έγγραφο του Διοικητή αιτούνται μεταξύ άλλων θέσεων στο Ν. Λασιθίου, για το Γ.Ν. Αγ. Νικολάου επιπλέον η προκήρυξη επικουρικών ιατρών: 2 θέσεων Ακτινοδιαγνωστικής, 1 Αναισθησιολογίας, 2 Παιδιατρικής, 1 ΜΕΘ και 1 Ορθοπεδικής, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου ενημερώθηκε και για την υπό ολοκλήρωση διαδικασιών πρόσληψης τεσσάρων θέσεων ιατρών ΕΣΥ, από τις κρίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα έτη 2010-2011.

Στο τραπέζι της συζήτησης επίσης τέθηκε το θέμα της ολοκληρωμένης λειτουργίας της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, θέμα στο οποίο η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με το Διοικητή του νοσοκομείου Λασιθίου κ. Μανόλη Μακρονικολάκη, θα συμβάλει στα απαιτούμενα. 

  Ένα ακόμα θέμα συζήτησης ήταν η άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, καθώς και ο σχεδιασμός της μεταφοράς της δομής. 
Ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενήμερος για τα προβλήματα της Μονάδας δεσμεύθηκε στο Δήμαρχο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να αντιμετωπιστούν  άμεσα τα όποια ζητήματα απασχολούν στην καλύτερη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Εξ άλλου για το σκοπό αυτό είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μεταξύ του Διοικητή κ. Γρηγοράκη , του Διοικητή Νοσοκομείων Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη και τον Συντονιστή Δ/ντή ιατρό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Μαυρικάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου