Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: Προσωρινές λύσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας (video)


Με μια ολοκληρωμένη πρόταση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη, την οποία υιοθέτησε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης και δέχτηκε παρά τη διαφωνία του ο υπερδιοικητής των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, Μανόλης Μακρονικολάκης, ολοκληρώθηκε η θυελλώδης τετράωρη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, προκειμένου να δοθούν άμεσες λύσεις στα σοβαρότερα προβλήματα της έλλειψης ιατρών βασικών ειδικοτήτων.

Αποδίδεται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο χειρουργός που είχε διοριστεί σε αυτό, αλλά είχε κρατηθεί αδικαιολόγητα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, και αποσπάται στην Ιεράπετρα προσωρινά παθολόγος μέχρι να διοριστεί εντός τριμήνου μόνιμος παθολόγος επιμελητής Β'.

Την κενή θέση στη Χειρουργική Κλινική του Αγίου Νικολάου θα καλύψει επικουρικός χειρουργός, ενώ μαζί με τον παθολόγο επιμελητή Β' στην Ιεράπετρα θα διοριστεί και καρδιολόγος επιμελητής Β' για το Νοσοκομείο Σητείας.

Ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής της ΥΠΕ Αντώνης Γρηγοράκης, ο διοικητής των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου Μανόλης Μακρονικολάκης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιώργος Ματαλλιωτάκης για τρεις ολόκληρες ώρες άκουγαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη, το δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και τους επικεφαλής των 5 δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, Γιώργο Προϊστάκη, Μιχάλη Μαχαιρά, Ελένη Βλάσση, Μανόλη Γερακιανάκη και Μαρία Κοτσιφάκη, να εκθέτουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της επιτροπής αγώνα και των κοινωνικών φορέων, εκφράζοντας το δριμύ "κατηγορώ" των Ιεραπετριτών, για τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, που λειτουργεί ακόμα χάρη στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των ολίγων εργαζομένων που έχουν απομείνει, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.  

«Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας κάθε μέρα δέχεται κι ένα νέο πλήγμα. Η συστηματική αποψίλωση των υπηρεσιών Υγείας συνεχίζεται. Η Παθολογική Κλινική εξακολουθεί να είναι κλειστή. Πρόσφατα έγινε και η μετακίνηση του διορισμένου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας χειρουργού, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η Γυναικολογική Κλινική είναι δύο χρόνια τώρα κλειστή. Στην Ορθοπαιδική Κλινική δε χειρουργούνται πλέον τα χρόνια περιστατικά.

Δεν υπάρχει ούτε μία κλινική με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το εναπομείναν διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η ελλιπής και η διαρκώς συρρικνούμενη χρηματοδότηση καθιστά αναποτελεσματική τη λειτουργία όλων των κλινικών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και προσωπικού», είπαν περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Aναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου