Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΟΕΔΗΝ αγωνίζεται για την κατάργηση του ΕΣΑΝ

ΑΘΗΝΑ 29/8/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3481

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταφόπλακα του ΕΣΥ είναι η κατάθεση στη Βουλή Νομοσχεδίου για τη Σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων η οποία θα διαχειρίζεται τους διαθέσιμους πόρους για την Υγεία (Κρατική χρηματοδότηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, χρήματα από αγορά υπηρεσιών) και θα τους κατανέμει κατά το δοκούν στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία. Εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο και δυνατότητα μεταβίβασης των μετοχώνστους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας.

Την πολιτική υγείας θα την ασκεί η εν λόγω Ιδιωτική Εταιρεία που θα λειτουργεί ως ΔΕΚΟ με κριτήριο το κέρδος. Το Κράτος σταδιακά θα καταργήσει την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία.

Είναι βέβαιον ότι θα καταργηθούν πολλά Νοσοκομεία, θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, θα γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός Τομές και θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών. Οι πολίτες θα αγοράζουν εξολοκλήρου τις υπηρεσίες.

Στους ασφαλισμένους θα παρέχεται ένα μίνιμουμ παροχών. Οι ανασφάλιστοι θα παραπέμπονται στις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα πληρώνονται από τη τσέπη. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στο Καιάδα ή στη φιλανθρωπία.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Θα οργανώσουμε αγωνιστικές δράσεις με τις άλλες Ομοσπονδίες της Υγείας.

Το μεταβατικό στάδιο εφαρμογής δεν μας ξεγελά αφού τα Νοσοκομεία θα κληθούν μετά τη σύσταση της εταιρείας να υπογράψουν μακροχρόνια συμβόλαια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου