Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση της συνέλευσης των ιατρών του Χειρουργικού Τομέα του ΓΝΑΝ για τα προβλήματα λειτουργίας της χειρουργικής κλιινικής


Η Συνέλευση του χειρουργικού τομέα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η οποία συνήλθε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, μετά την απομάκρυνση του Επιμελητή της χειρουργικής κλινικής κ. Βασιλειάδη στην Ιεράπετρα και την μη μετακίνηση του επικουρικού επιμελητή της χειρουργικής από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στον Άγιο Νικόλαο, μετά από συζήτηση εις βάθος του προβλήματος ομόφωνα αποφάσισε:

- Μετά την απομάκρυνση του χειρουργού, η χειρουργική κλινική θα διακόπτει την λειτουργία της για δέκα ημέρες κάθε μήνα με αποτέλεσμα την πλήρη απορρύθμιση όλου του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα λόγω έλλειψης ΤΕΠ και Κέντρου Υγείας στο νοσοκομείο , το εξωτερικό χειρουργικό ιατρείο σήκωνε το βάρος αντιμετώπισης των περισσότερων περιστατικών του χειρουργικού τομέα, και το σταμάτημα της λειτουργίας του θα έχει σαν αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία και των άλλων εφημερευόντων τμημάτων του χειρουργικού τομέα.
- Η απουσία εφημερεύοντος χειρουργού, απαγορεύει στην ΜΕΘ να δέχεται χειρουργικούς ασθενείς από άλλα νοσοκομεία, αλλά και θα την οδηγήσει στην διακομιδή των νοσηλευομένων χειρουργικών ασθενών σε άλλες ΜΕΘ.
- Η απουσία εφημερεύοντος αναισθησιολόγου, επίσης για δέκα ημέρες, θα οδηγήσει στην πλήρη αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού τομέα, για δέκα ημέρες.
- Η μη πλήρης λειτουργία του χειρουργικού τομέα, δεν επιτρέπει την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του υπολοίπου νοσοκομείου.
- Το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, αποτελεί το κεντρικό νοσοκομείο του νομού το οποίο δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των νοσηλευόμενων χειρουργικών ασθενών και η αναστολή λειτουργίας του θα έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του νοσοκομείου του Ηρακλείου που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα επιπλέον περιστατικά.

Θέλουμε να καταστήσουμε γνωστό στην υγειονομική ηγεσία της περιφέρειας, στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνον του νομού, αλλά και τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών (διότι προκύπτουν και νομικά προβλήματα), ότι για πρώτη φορά από της ιδρύσεώς του, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν θα έχει χειρούργο και αναισθησιολόγο να εφημερεύει δέκα ημέρες τον μήνα.

Απαιτούμε, από την υγειονομική ηγεσία της περιφέρειας, την άμεση αναστολή της μετακίνησης του χειρουργού μέχρι την πρόσληψη επικουρικού χειρουργού, και την άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου, ώστε να μην είμαστε στην δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Ο Τομεάρχης του Χειρουργικού Τομέα
Οι Ιατροί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου