Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή προς Διευθυντές, υποδιευθυντές , τομεάρχες, προϊσταμένους για το θέμα των διαδικασιών αξιολόγησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Αγ. Νικόλαος
Τηλ 2841026604

Προς:- τους Διευθυντές, υποδιευθυντές τομεάρχες του ΓΝΑΝ
          -τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων του ΓΝΑΝ
24/9/13
Συνάδελφοι,
Στις επόμενες ημέρες θα σας μοιραστούν από το γραφείο προσωπικού του ΓΝΑΝ τα φύλλα αξιολόγησης του προσωπικού κάθε τμήματος για να προχωρήσετε στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης (προϊστάμενοι) και στη βαθμολόγηση των συναδέλφων (υποδιευθυντές, διευθυντές, τομεάρχες).

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ συνεδρίασε την  Παρασκευή 19/09/2014 στα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από το καθήκον της Αξιολόγησης την Δευτέρα 22/09/2014 έως 31/10/2014 ημερομηνία ολοκλήρωσης των προθεσμιών που ορίζει ο Ν. 4281/2014.

Από την Δευτέρα 22/09/2014 ημερομηνία προκήρυξης της Απεργίας – Αποχής της ΠΟΕΔΗΝ καλύπτονται άπαντες οι Υπάλληλοι, οι Προϊστάμενοι Τμημάτων και οι Διευθυντές να απέχουν από το καθήκον της Αξιολόγησης.

Σας καλούμε λοιπόν να πράξετε το ίδιο και να μην προχωρήσετε στην σύνταξη των εκθέσεων και των αξιολογήσεων, αλλά να παραδώσετε τα φύλλα στο Σύλλογο Εργαζομένων.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας και γι΄αυτό τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στις 13.00 στην αίθουσα του πρώτου ορόφου, όπου θα παραστεί κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ για αναλυτικότερη ενημέρωση.

Σας κοινοποιούμε επίσης συνημμένο το σχετικό εξώδικο της ΠΟΕΔΗΝ προς τα συναρμόδια υπουργεία, με το οποίο ενημερώνει για την προκύρηξη της συγκεκριμένης απεργίας – αποχής από τα καθήκοντα αξιολόγησης.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος η Γραμματέας


Γιώργος Μανουσάκης Πόπη Κιτοπούλου

-----------------------------------------------------

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Αριστοτέλους αριθμός 22, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

1) Τον Υπουργό Υγείας, κ. Μαυρούδη Βορίδη, 
2) Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο 
3) Τον Υπουργό Άμυνας, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
4) Τον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση
5) Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, που εδρεύει στην Αθήνα

********

Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 19-9-2014, ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ:
1. Το γεγονός ότι ο Ν.4250/14, στην εφαρμογή του οποίου επιμένει πεισματικά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας, παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αποχή από τις διαδικασίες της Αξιολόγησης) και την έντονη και τεκμηριωμένη κριτική που ασκήθηκε από Επιστημονικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς ότι εισάγει αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζόμενων, με στόχο την αδιαφάνεια και τη χειραγώγηση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτήν, προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για:
Α. Ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας 
Β. Περιορισμό, περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών.
Γ. Απολύσεις εργαζομένων από τους Δημόσιους Τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας

Στο πλαίσιο αυτό ο Ν. 4250/14 εισάγει στους Δημόσιους Τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας μέσω του τρίπτυχου «Αξιολόγηση» – Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα, έναν αντιδραστικό μηχανισμό παραγωγής αντικοινωνικών ανατροπών, με ειδικότερους στόχους:
Α. Την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας (απολύσεις)
Β. Την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας
Γ. Τη γενίκευση και εγκατάσταση ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι «απειλούνται» και «εκβιάζονται» ότι σε περίπτωση που δεν δεχτούν την εφαρμογή ενός νόμου, η αντισυνταγματικότητα -σημειωτέον- του οποίου θα κριθεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 στο ΣτΕ (έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), θα στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε διαδικασίες προαγωγών ή μετατάξεων.
2.Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μετέρχεται κάθε δικαστικού και νομικού μέσου, ποινικοποιώντας τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αρνείται συστηματικά την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας - Πρόνοιας, με κοινωνικό περιεχόμενο και τρόπο που να κατοχυρώνει την εσωτερική αυτοτέλεια των υπηρεσιών απέναντι σε κάθε είδους κομματική-πελατειακή πατρωνία και ιδιωτικά συμφέροντα. Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας και των εργαζόμενων σε αυτήν και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της, οργανώνοντας νέα «επιδρομή» μείωσης μισθών και συντάξεων, δραματικών περικοπών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε κοινωνικές παροχές. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.
Στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Υπάρχουν 30.000 κενές οργανικές θέσεις. Έχουν αποχωρήσει πάνω από 15.000 υγειονομικοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας.
Οφείλονται δεκάδες ρεπο, κανονικές άδειες και εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Για 30 – 40 ασθενείς στις κλινικές κάνει βάρδια μία Νοσηλεύτρια. Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες.
ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
1) Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»:
i) από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, σε όλα τα επίπεδα αυτής και συγκεκριμένα, αλλά όχι περιοριστικά:
(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992.
(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.
(γ) Από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).
(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992).
(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ
Η απεργία θα εκκινήσει την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα κοινοποίησης του εξωδίκου δηλώσεως της ΠΟΕΔΗΝ στα αρμόδια Υπουργεία, δια της οποίας γνωστοποιείται το περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής και τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης αυτών θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 32 του νόμου 4250/2014, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 250 του νόμου 4281/2014 και πάντως μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2014.
Με την ίδια ως άνω απόφαση εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να προβεί σε κάθε αναγκαία διαδικαστική ενέργεια για την υλοποίηση της ως άνω αποφάσεως. 
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς ους αύτη απευθύνεται προς γνώσιν τους και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων. 
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου