Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Επιστολή σχετικά με τον ορισμό εργαζομένων στις επιτροπές διαγωνισμών που απαιτούν δήλωση “πόθεν έσχες”

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ απέστειλε προς το Διοικητή διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη και προς τους διευθυντές των υπηρεσιών του νοσοκομείου επιστολή σχετικά με τον ορισμό εργαζομένων στις επιτροπές διαγωνισμών που απαιτούν δήλωση “πόθεν έσχες”. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

 Ως γνωστόν ένας αριθμός συναδέλφων που μετέχουν σε διάφορες επιτροπές διαγωνισμών στο Νοσοκομείο μας είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει δηλώσεις πόθεν έσχες. 

Επειδή η δήλωση “πόθεν έσχες” είναι μια ειδική διαδικασία που απαιτεί βοήθεια από εξειδικευμένο φοροτεχνικό, οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τις σχετικές δαπάνες, οι οποίες ξεκινούν από 50 ευρώ το έτος, όμως μπορεί να φτάνουν και τα 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

 Επειδή η σχετική δαπάνη επιβαρύνει τους συναδέλφους και συναδέλφισσες και έχει σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα και μόνο, σας ζητούμε τα παρακάτω:

  • Να εξετάσετε αν υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτονται οι σχετικές δαπάνες από τον εργοδότη, δηλαδή από το Νοσοκομείο
  • Στην επιλογή των εργαζομένων που ορίζονται στις επιτροπές όπου υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης Πόθεν Έσχες να αποτελεί κριτήριο και το ύψος των αποδοχών τους, το αν λαμβάνουν επίδομα ευθύνης  και να αποφεύγεται ο ορισμός χαμηλόμισθων εργαζομένων
  • Για να αποφεύγεται η υποβολή προστίμων, να ενημερώνονται εγγράφως εγκαίρως οι εργαζόμενοι ότι είναι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης “Πόθεν Έσχες.”

Σας ευχαριστούμε, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου