Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία σχετικά με δηλώσεις του προεδρεύοντος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ για “γρήγορα αντανακλαστικά” του υπουργού Υγείας



Το    ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ έγγραφο με διαμαρτυρία σχετικά με δηλώσεις του προεδρεύοντος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ για “γρήγορα αντανακλαστικά” του υπουργού Υγείας. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Ως ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις δηλώσεις του προεδρεύοντος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακού που δημοσιεύτηκαν σε πλειάδα ειδησεογραφικών ιστοσελίδων χωρίς να διαψευστούν από τον ίδιο, στις οποίες ο Μ. Γιαννακός αναφέρει: «Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή επιστρέφουν. Απομένει πια να ρυθμισθεί η εκκρεμότητα του μισθού από 14/4/200 που σαφώς δικαιούται ο Υπουργός Υγείας να περιμένει την καθαρογραφή της απόφασης. Ο Υπουργός Υγείας δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και αυτό είναι προς τιμήν του». 

Θεωρούμε απαράδεκτο ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας  ουσιαστικά να συγχαίρει τον Υπουργό Υγείας ότι έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά συμμόρφωσης στον απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικό το μέτρο της παράτασης των αναστολών εργασίας, τη στιγμή που ο κ. Πλεύρης αποτελεί υπουργό της κυβέρνησης που ψήφισε  και εφάρμοσε το εγκληματικό για ασθενείς και εργαζόμενους μέτρο των αναστολών εργασίας , τη στιγμή που ο κ. Πλεύρης υλοποιεί την πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, και τη στιγμή που επί της ουσίας όχι μόνο δεν συμμορφώνεται  με την απόφαση του ΣτΕ αλλά δηλώνει ότι θα την εφαρμόσει από 1/1/2023, κάτι εντελώς παράλογο και παράνομο!

Ζητούμε από την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ να αποκαταστήσει το κύρος και τη σοβαρότητα της Ομοσπονδίας, να αποδοκιμάσει δημόσια τις δηλώσεις του προεδρεύοντος και να ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του ΣτΕ με κατάθεση νομοθετικής παρέμβασης για την άρση του μέτρου των υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών, για την επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή άμεσα στις θέσεις τους και για  επιστροφή των μισθών τους, για την επαναπρόσληψη όσων συμβασιούχων απολύθηκαν και για την παράταση της θητείας των τριμηνιτών επικουρικών, όπως και των υπόλοιπων επικουρικών για ένα ακόμα έτος.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου