Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Κοινές δράσεις με στόχο την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ


Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που κατατέθηκε για επεξεργασία στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας, μετατρέποντας την υγεία σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα λιγότερες δωρεάν και πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης, ενώ οδηγεί και σε ακόμη πιο εξοντωτικές συνθήκες εργασίας ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς καθώς και σε υποβάθμιση της αξίας των ιατρικών πτυχίων. 

Στα πλαίσια των δράσεων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ με αίτημα την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ οργανώνουμε:

  • Τη Δευτέρα 28/11, μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (από την πλευρά της παιδιατρικής) στις 12 το μεσημέρι. Καλούμε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων της περιοχής να συμμετέχουν. 
  • Την Τρίτη 29/11 στις 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΝΑΝ Γενική Συνέλευση ιατρών της ΕΝΙΛ  με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου.
  • Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής συμμετοχή στην απεργία της ΟΕΝΓΕ , στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και στην Παγκρήτια απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου, με κάλεσμα στήριξης-συμμετοχής σε εργατικά κέντρα, σε άλλα σωματεία εργαζομένων-συνταξιούχων, σε μαζικούς φορείς, σε συλλόγους ασθενών, σε όλο το λαό 

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό. 


ΔΣ Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου 

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου