Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Πρακτικά αυτοπρόσωπης συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 13/10/22

 Πρακτικά αυτοπρόσωπης συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη  13/10/22


Παρόντες:1)Μανουσάκης Γεώργιος,  2)Ηλιάκης Κων/νος,  3)Μανισαλής Γιώργος 4)Σουσαμλής Μηνάς, 5)Γαλιοτζάκης Μανώλης

Θέματα:  

1. Καθορισμός θεμάτων για τη συνάντηση με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ  κ. Παπαβασιλείου.

2. Καθορισμός ενεργειών του ΔΣ σχετικά με το θέμα του καθηκοντολογίου των ΔΕ νοσηλευτών

3. Καθορισμός κοινωνικών  δράσεων συλλόγου (εκδρομή, χοροεσπερίδα κα)

4. Καθορισμός δράσεων του συλλόγου για το θέμα των αναστολών εργασίας.

5. Προβλήματα στο τμήμα καθαριότητας.

6. Προβλήματα με τον ορισμό μελών στις επιτροπές του Νοσοκομείου που  απαιτούν υποβολή πόθεν έσχες

7. Σχετικά με τη λειτουργία  επιπλέον χειρουργικών αιθουσών

8. Χώρος ανάπαυσης βοηθών θαλάμου     

9. Η μελλοντική λειτουργία του μηχανήματος πιστοποίησης άφιξης και αποχώρησης εργαζομένων 

10.  Πρόταση από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου σχετικά με τον τρόπο καταβολής των υπερωριών στο ΓΝΑΝ.


Συζήτηση αποφάσεις:


Θέμα 1ο

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να τεθούν στη συνάντηση με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ  κ. Παπαβασιλείου τα παρακάτω θέματα:

1. Πρόσληψη επικουρικού προσωπικού

2 Κατανομή επόμενης προκήρυξης μόνιμου προσωπικού

3. Ανατολές εργασίας, να γυρίσουν οι συνάδελφοι άμεσα

4. Αν γυρίσουν όσοι είναι σε αναστολές εργασίας, να μην απολυθούν οι τριμηνίτες επικουρικοί αφού έχουμε 8 τριμηνίτες που καλύπτουν το κενό των 9 συμβασιούχων ανεμβολίαστων που ΄έχουν απολυθεί.

5. Αν υπάρχουν νεότερα στο θέμα του καθηκοντολογίου των νοσηλευτών ΔΕ

6. Προβληματική λειτουργία ΤΕΠ

7. Μελέτη στατικότητας, μελέτη ψυχιατρικής, έργο ενεργειακής αναβάθμισης

8 Επέκταση νοσοκομείου, δεν μας έχει δοθεί ακόμα η πρόταση της διοίκησης προς το υπουργείο

9. Ανάγκη πρόσληψης ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως και προβλέπεται από τη νομοθεσία δεσμευτικά.

10.Προβλήματα στη λειτουργία του ΚΥΣ

11. Μη τοποθέτηση προϊσταμένων σε δύο τμήματα της διοικητικής υπηρεσίας

12. Αν υπάρχουν νεότερα για την παράταση συμβασιούχων ΟΑΕΔ

13. Προβλήματα στο τμήμα καθαριότητας, αίτημα μας να γίνει νομοθετική ρύθμιση να ξαναπροκηρυχτούν ΣΟΧ

14.Μετακινήσεις εργαζομένων προς νοσοκομεία Ηρακλείου

15. Μη επιστροφή συναδέλφισσας επισκέπτριας υγείας στο ΚΨΥ

16. Τροποποίηση οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας νοσοκομείου, που βρίσκεται.


Θέμα 2ο:

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να ερωτηθεί η δικηγόρος κυρία Κατσαρού αν το εντέλλεσθε”  θα ισχύει στο διηνεκές ή έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύη και να γίνει νέα συνάντηση με τους συναδέλφους νοσηλευτές ΔΕ


Θέμα 3ο

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να οργανώσει ο σύλλογος χοροεσπερίδα την Τσικονοπέμπτη του 2023 και να γίνει επαφή με τη διεύθυνση του κέντρου “Καλύβα” για να “κλειστεί” η αίθουσα.


Θέμα 4ο

Συζητήθηκε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην διακόψει τις αναστολές εργασίας. Αποφασίστηκε να υπάρξει νέα επιστολή του συλλόγου προς τον υπουργό Υγείας για το θέμα με την οποία να ζητείται η άρση των αναστολών, ενώ σε περίπτωση που δεν  γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τα Χριστούγεννα, να γίνει ενίσχυση των συναδέλφων σε αναστολή με δωροεπιταγές.


Θέμα 5ο

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση των συμβασιούχων καθαριότητας με το ΔΣ του συλλόγου και να γίνει επαφή με το διοικητή για να εκτεθούν τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τμήμα και να ζητηθούν λύσεις.


Θέμα 6ο

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να σταλεί έγγραφο στη διοίκηση σχετικά με την τοποθέτηση εργαζομένων σε επιτροπές, με το οποίο να ζητούνται τα παρακάτω: ζητούμε τα παρακάτω:

 Να εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτονται οι σχετικές

δαπάνες από τον εργοδότη, δηλαδή από το Νοσοκομείο

 Στην επιλογή των εργαζομένων που ορίζονται στις επιτροπές όπου υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης Πόθεν Έσχες να αποτελεί κριτήριο και το ύψος των αποδοχών τους, το αν λαμβάνουν επίδομα ευθύνης και να αποφεύγεται ο ορισμός χαμηλόμισθων εργαζομένων

 Για να αποφεύγεται η υποβολή προστίμων, να ενημερώνονται εγγράφως εγκαίρως οι εργαζόμενοι ότι είναι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης “Πόθεν Έσχες.”

Το μέλος του ΔΣ Μηνάς Σουσαμλής διαφώνησε με το δεύτερο σημείο και ανέφερε τα παρακάτω:  “Δεν γίνεται οι επιτροπές να αποτελούνται μόνο από προϊσταμένους. Τόσο το αντικείμενο όσο και τα διαφορετικά νοσοκομεία αφού γίνονται κοινοί διαγωνισμοί απαιτούν διαφορετικές ειδικότητες κ άτομα. Επίσης υπάρχει και δυσφορία από πολλούς συνάδελφους που μπαίνουν  οι ίδιοι συνεχεία τόσα χρόνια. Συμφωνώ στο να γίνει αίτημα αποζημίωσης του κόστους δήλωσης όσοι τις κάνουν με λογιστή κ όχι μόνοι τους  από το Νοσοκομείο.”


Θέμα 7ο

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τη διοίκηση του ΓΝΑΝ σχετικά με τη σημασία του να λειτουργήσουν πλήρως οι χειρουργικές αίθουσες του ΓΝΑΝ και σχετικά με τις προτάσεις του ΔΣ του συλλόγου για το με ποιες προϋποθέσεις πρέπει να γίνει αυτό.


Θέμα 8ο

Αποφασίστηκε να γίνει έγγραφο προς την επιτροπή χωροταξίας που να αναφέρει ότι ζητείται  στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής

να συζητηθεί το θέμα εξεύρεσης χώρου συγκέντρωσης - ανάπαυσης και

αποδυτηρίων για τις συναδέλφισσες βοηθούς θαλάμου αφού αυτή τη στιγμή

δεν υπάρχει και εξυπηρετούνται από τον προθάλαμο του εσωτερικού

ανελκυστήρα της παλαιάς πτέρυγας στον πρώτο όροφο.


Θέμα 9ο

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο προς τη διοίκηση που να αναφέρει ότι ζητούμε να ισχύσουν τα παρακάτω σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού – ψηφιακού μηχανισμού σήμανσης για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στο ΓΝΑΝ:


Όταν το σύστημα λειτουργήσει, η εφαρμογή του να είναι καθολική και να μην εξαιρεθεί οποιαδήποτε κατηγορία εργαζομένων.

Να υπάρχει συγκεκριμένος και δημοσιευμένος κανονισμός λειτουργίας σχετικά με την τρόπο εφαρμογής του συστήματος (αν θα γίνεται και πως αναπλήρωση ωρών εργασίας κλπ).

Να υπάρχει η μέγιστη δυνατή διαφάνεια σε σχέση με τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων στην επεξεργασία και διαχείριση των δεδομένων του συστήματος, ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη αντιμετώπιση όλου του προσωπικού.


Θέμα 10ο

Ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου, με την ιδιότητα του ως μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημέρωσε το ΔΣ ότι προτίθεται να ζητήσει για την έγκριση των υπερωριών του προσωπικού του ΓΝΑΝ από το ΔΣ να υπάρχει τεκμηρίωση από τους προϊσταμένους  για κάθε εργαζόμενο πότε χρειάστηκε να κάνει υπερωρίες και για ποιο λόγο, και ζήτησε τη γνώμη του ΔΣ για την πρόταση αυτή. Τα μέλη του ΔΣ κατά πλειοψηφία συμφώνησαν με την πρόταση.  Μειοψήφησε το μέλος Μηνάς Σουσαμλής, έχοντας την άποψη ότι το θεμα αυτό δεν άπτεται της αρμοδιότητας του ΔΣ του Συλλόγου επειδή ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεομενων Νοσοκομείων και το ΔΣ του Συλλόγου είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους θεσμικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου