Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Υπέρ των εμβολιασμών, κατά της υποχρεωτικότητας, ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

 


Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. – Κ.Υ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  τάσσετε υπέρ του εμβολιασμού ως μέσο αναχαίτισης της πανδημίας, δηλώνει όμως την αντίθεση του στην υποχρεωτικότητα αυτού, την αντίθεση του στους εκβιασμούς, την αντίθεση του στις πειθαρχικές κυρώσεις, τα οποία ανοίγουν «παράθυρο» στην καταπάτηση του συντάγματος καθώς και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 

Ξεκινώντας με ελάχιστα μέτρα προστασίας, με προσλήψεις κυρίως βοηθητικού προσωπικού, χωρίς ενίσχυση της δημόσιας υγείας το καλοκαίρι του 2020 και με απειλή υποβάθμισης ή και κλεισίματος περιφερικών νοσοκομείων το καλοκαίρι του 2021,  αλλά και με αμφιλεγόμενες οδηγίες από τους ειδικούς, εδώ και ενάμιση χρόνο όλο το υγειονομικό προσωπικό δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μια καθημερινή μάχη με την πανδημία. 

Η κούραση και η πίεση τεράστια αν αναλογιστούμε πως λόγω αναστολής αδειών από το υπουργείο Υγείας , το υγειονομικό προσωπικό για ενάμιση χρόνο έχει πάρει απειροελάχιστη άδεια η οποία είναι μετρημένη στα δάχτυλα. 

Παρά το γεγονός πως χειροκροτηθήκαμε και γίναμε δέκτες θαυμασμού και  ευγνωμοσύνης από την κοινωνία , η πολιτεία «σφυρίζει αδιάφορα»  και δεν μας έχει εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ενώ και το επίδομα που μας υποσχέθηκε «πήγε περίπατο». 

Με την υποχρεωτικότητα  και τις τιμωρίες μόνο διχασμός και αποπροσανατολισμός δημιουργείται ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει τεράστια σύγχυση σε όλες τις υγειονομικές δομές αφού με την αναστολή εργασίας, θα απομακρυνθεί εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο δύσκολα θα αντικατασταθεί. 

Έχουμε εμπειρία και γνώση έτσι ώστε να αποφασίσουμε όλοι το σωστό χωρίς όμως «εκβιασμούς» και «απειλές». Είμαστε «αυτοί» που  καθημερινά φροντίζουμε συνανθρώπους μας που χρήζουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κλινικοεργαστηριακό έλεγχο, λαμβάνοντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του covid 19 καθώς και κάθε άλλης λοίμωξης.  

Θέλουμε λοιπόν να είμαστε υγιείς πρώτα για εμάς και τις οικογένειες μας και μετά για όλους τους συμπολίτες μας. Δεν είναι λύση λοιπόν η αντισυνταγματική, υποχρεωτική επιβολή μιας ιατρικής πράξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου