Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Επιστολή σχετικά με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην ειδικότητα των Βοηθών Θαλάμου στο ΓΝΑΝ


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ απέστειλε στο Διοικητή Διασυνδ.Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη επιστολή σχετικά με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην ειδικότητα των Βοηθών Θαλάμου στο ΓΝΑΝ   . Δείτε την επιστολή παρακάτω:                                                                                                            

"Η δουλειά των συναδέλφων ΥΕ Βοηθών Θαλάμου είναι πολύ σημαντική για  την πρόληψη της διασποράς των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, αφού ασχολούνται με τον επιμελή καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών και µμηχανημάτων σε όλους τους χώρους νοσηλείας ασθενών (Θάλαμοι, ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΜΤΝ κα).

Η δουλειά τους απέκτησε ακόμα σημαντικότερο ρόλο κατά την περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας, αφού στους χώρους νοσηλείας που εκτελούν τα καθήκοντα τους προστέθηκαν το ΤΕΠ COVID, η Κλινική COVID και η ΜΕΘ COVID όπου απαιτείται ιδιαίτερα σχολαστική απολύμανση των επιφανειών, του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των μηχανημάτων για να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου covid19.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με 144 κλίνες δύναμη, εργάζονται μόνο 5 συμβασιούχες (επικουρικές και ΟΑΕΔ, οι δύο εκ των πέντε προσλήφθηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας) και ένας μόνιμος που απασχολείται μόνο στη ΜΕΘ.

Έτσι 6 μόλις Βοηθοί Θαλάμου έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της σχολαστικής απολύμανσης των επιφανειών, του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των μηχανημάτων σε όλους του χώρους νοσηλείας του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Μάλιστα επειδή ο αριθμός τους δεν αρκεί για την κάλυψη όλων βαρδιών του 24ωρου, μένουν κενές βάρδιες (κυρίως νυχτερινές) χωρίς κανένα Βοηθό Θαλάμου στο Νοσοκομείο.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε:

 -να βρεθεί τρόπος άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με τουλάχιστον 6 Βοηθούς Θαλάμου (αυτοί που θα προσληφθούν  να τοποθετηθούν σε αυτη τη θέση και όχι σε άλλες) .

 -να μονιμοποιηθούν με μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου οι ήδη εργαζόμενες συνάδελφες Βοηθοί Θαλάμου.

-να προκηρυχθούν για μόνιμες προσλήψεις οι κενές θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού."

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου