Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ την Πέμπτη 8/7/21


Την Πέμπτη 8/7/2021 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ καθώς και συμβασιούχοι επικουρικοί, ΟΑΕΔ και ΙΔΟΧ από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης οι σύλλογοι εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενζελείου, 7ης ΥΠΕ και Πρωτοβάθμιας Υγείας, όπως επίσης και συμβασιούχοι από αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπίας με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Μπορμπουδάκη (με τηλέδιάσκεψη) και με τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Αγαπίου, όπου τέθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων, με κύριο τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου και μέχρι να γίνει αυτό να μην υπάρξει καμιά απόλυση συμβασιούχων.

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ άκουσε τα αιτήματα και απάντησε ότι το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζει την προκήρυξη των 4.900 μόνιμων θέσεων με μοριοδότηση των συμβασιούχων και μέχρι να ολοκληρωθεί δεν θα απομακρυνθεί κανένας συμβασιούχος από την εργασία του.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη συνάντηση με το δεδομένο ότι θα υπάρξουν και νέες διαμαρτυρίες στο προσεχές μέλλον, αφού οι απαντήσεις της διοίκησης δεν ικανοποιούν τα αιτήματα τους.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου