Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Τα πρακτικά της 2ης συνεδρίασηςτου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ την Τρίτη 29/6/2021

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


πρακτικά συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 29/6/2021

Παρόντες:1)Μανουσάκης Γεώργιος, 2)Παπαντωνάκη Σοφία 3)Ηλιάκης Κων/νος, 4)Μέρου Κωνσταντίνα 5)Μανισαλής Γιώργος 6) Γαλιοτζάκης Μανώλης 7)Σουσαμλής Μηνάς

Θέματα:  

1. Συγκρότηση Επιτροπής Συμβασιούχων

2. Έγγραφο σχετικά με τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου

3. Αίτημα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο Πλυντήριο - Σιδερωτήριο του ΓΝΑΝ

4. Αίτημα σχετικά με την υποστελέχωση στην ειδικότητα των Βοηθών Θαλάμου

5. Αίτημα πρόσληψης Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας

6. Αίτημα προς την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ για κοινοποίηση της ΗΔ των συνεδριάσεων του ΔΣ και ενημέρωσης των εργαζομένων

7. Έγγραφο σχετικά με την επαγγελματική και εκπαιδευτική εξέλιξη των ΔΕ Νοσηλευτών-τριων                                                                                                                    

8. Έγγραφο σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας διαδικασίας αντιστοίχησης των πτυχίων ΤΕ με πτυχία ΠΕ στις ειδικότητες που ΤΕΙ μετατράπηκαν σε Πανεπιστήμια                                                                              


Συζήτηση αποφάσεις:

Πρώτο θέμα: Συγκρότηση Επιτροπής Συμβασιούχων

Προτάθηκαν τα παρακάτω: Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής  συμβασιούχων που θα ασχολείται θα συζητά,  και θα εισηγείται προς το ΔΣ εργασιακά και άλλα θέματα σχετικά με τους συμβασιούχους όλων των μορφών εργασίας στο Νοσοκομείο . Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε κάλεσμα σε όσους συναδέλφους συμβασιούχους (ΟΑΕΔ, Επικουρικοί, ΣΟΧ, εργολαβικοί) ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Επιτροπή Συμβασιούχων  να εκφράσουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους προς το ΔΣ του συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 25/6/21.

Τελικά με βάση την ανταπόκριση στο κάλεσμα προτάθηκε η  συγκρότηση της Επιτροπής Συμβασιούχων ΓΝΑΝ με τους παρακάτω συναδέλφους:

Γραμματσούλιας Δημήτρης, επικουρικός  στη φύλαξη

Ζερβάκης Μανώλης, επικουρικός στη διοίκηση

Κατσίκαρος Όθωνας,  ΙΔΟΧ στη φύλαξη

Κυπριωτάκη Μαρία, Επικουρική στη διοίκηση

Κυριάκου  Γεωργία, επικουρική νοσηλεύτρια

Παπακανδρεράκη Μαρίνα, ΙΔΟΧ στην καθαριότητα

Σουργιαδάκη Αντιγόνη, επικουρική μεταφορέας ασθενών

Σταματελάτου Χρυσάνθη, επικουρική στη διοίκηση

Φιν Μάϊκ, ΟΑΕΔ μεταφορέας ασθενών

Εφόσον υπάρξουν και άλλοι συνάδελφοι-ισσες που εκφράσουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην επιτροπή, το θέμα θα εξεταστεί ξανά από το ΔΣ του συλλόγου.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ


Θέμα Δεύτερο: Έγγραφο σχετικά με τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου

Προτάθηκε να σταλεί έγγραφο του συλλόγου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και στο διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων επιστολή για το αίτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων, οι οποίοι αποτελούν το 1/3 των εργαζομένων του ΓΝΑΝ . Στην επιστολή να αναφέρονται τα παρακάτω:

Στο επόμενο χρονικό  διάστημα ως  31/12/2022,   επίκειται η λήξη των συμβάσεων 50 συμβασιούχων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το πρώτο εξάμηνο του 2022 επίκειται η λήξη των συμβάσεων άλλων 71 συμβασιούχων και στο δεύτερο εξάμηνο 22 εργαζομένων. Πιο αναλυτικά:

Στις 31/10/21 λήγουν οι παρατάσεις συμβάσεων 27 επικουρικών

εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων.

Στις 31/12/21 λήγουν οι παρατάσεις συμβάσεων 23 εργαζόμενων με ατομικές συμβάσεις -ΙΔΟΧ στην καθαριότητα, στη φύλαξη και στην εστίαση.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 λήγουν οι συμβάσεις 59 επικουρικών εργαζομένων όλων των υπηρεσιών (νοσηλευτικής, διοικητικής, τεχνικής)

Εντός του 2022 (κυρίως στο πρώτο τρίμηνο) λήγουν οι συμβάσεις 17 εργαζομένων με συμβάσεις ΟΑΕΔ.

Από τον Αύγουστο του 2022 ως το Νοέμβριο του 2022 λήγουν οι συμβάσεις άλλων 17 επικουρικών υπαλλήλων.

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προβλέπονται 475 οργανικές θέσεις και εργάζονται σε αυτό 256 μόνιμοι εργαζόμενοι (ποσοστό κάλυψης σε μόνιμους 53.9%).

 Εκτός από τους 256 μόνιμους, εργάζονται στο ΓΝΑΝ συνολικά 143 συμβασιούχοι (103 επικουρικοί, 17 ΟΑΕΔ, 23 ΙΔΟΧ), που αποτελούν το 34,6% του συνόλου των εργαζομένων.

 Το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων με τους συμβασιούχους ανεβαίνει στο 86.8%.

Είναι σαφές ότι οι 143 συνάδελφοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου και γι΄αυτό ζητούμε τη μονιμοποίηση τους με σταδιακή μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι το κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου με 144 κλίνες και διαθέτει ΜΕΘ με 6 κλίνες στις οποίες έχουν προστεθεί 2 κλίνες για περιστατικά covid, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Αξονικό Τομογράφο, Αιμοδοσία, κλινική covid με 18 κλίνες, χειρουργεία,   τμήμα χημειοθεραπειών και παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, παιδιατρική,  καρδιολογική, ουρολογική κλινική και αρκετά άλλα τμήματα και ειδικότητες.

 Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των οποίων λήγουν το επόμενο διάστημα οι συμβάσεις είναι ήδη εξειδικευμένοι στα αντικείμενα τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δύο και πλέον έτη, μεταξύ των οποίων και το διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας covid 19, όπου μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους έδωσαν και δίνουν  τη μάχη να αντιμετωπιστεί και να μην εξαπλωθεί η πανδημία.

Καλύπτουν όπως αναφέρθηκε  πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο οποίο υπάρχουν 219 κενές οργανικές θέσεις.

Τυχόν απομάκρυνση τους από την εργασία με τη λήξη των συμβάσεων θα προκαλέσει άνευ προηγουμένου δυσλειτουργία του Νοσοκομείου και των τμημάτων και κλινικών του (πολλά κρίσιμα τμήμα και κλινικές στηρίζονται σε ποσοστό άνω του 60% σε συμβασιούχους), με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Γι΄αυτό είναι ζητούμενο η μονιμοποίηση τους, για την οποία δεν υπάρχει συνταγματικό κόλλημα, σύμφωνα και με το σκεπτικό σχετικών δικαστικών αποφάσεων (εγχώριων και Ευρωπαϊκών) που έχουν δημοσιευτεί για τη μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων σε άλλα Νοσοκομεία και υπηρεσίες της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η ανάληψη  νομοθετικών πρωτοβουλιών για  τη συνέχιση της θητείας των συμβασιούχων  όλων των ειδικοτήτων, αφού όλες οι κατηγορίες εργαζομένων αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας στα Νοσοκομεία και  σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το σύστημα υγείας χρειάζεται ενίσχυση, σταθερές σχέσεις εργασίας και όχι αποδυνάμωση και αναστάτωση.  Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων  και για τη συνέχιση της εργασίας τους.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ.


Θέμα Τρίτο: Αίτημα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο Πλυντήριο - Σιδερωτήριο του ΓΝΑΝ

Προτάθηκε να σταλεί έγγραφο του συλλόγου στο Διοικητή Διασυνδ. Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη επιστολή σχετικά  με το αίτημα για επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο τμήμα ιματισμού του Νοσοκομείου. Στην επιστολή να αναφέρονται τα παρακάτω: 

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη στελέχωση του τμήματος. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια απασχολούνταν 9 άτομα στο τμήμα, λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και της έλλειψης νέων προσλήψεων, έχει απομείνει μία μόνιμη υπάλληλος, δύο άτομα εξάωρης απασχόλησης από εργολαβικό συνεργείο(που απασχολούνται μόνο στο σιδερωτήριο)   καθώς και 3  επικουρικές εργαζόμενες. Οι εργασίες γίνονται με μεγάλη δυσκολία ενώ γίνεται επικουρία αναγκαστικά και από το τμήμα καθαριότητας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και εκεί και κενά. 

Ακόμη, δεν υπάρχει δυνατότητα επαρκούς κλιματισμού  του χώρου, με αποτέλεσμα τις ημέρες με υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη λειτουργία των πλυντηρίων και των σιδερωτηρίων, στο χώρο εργασίας να αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, εξαντλητικές και επικίνδυνες για τις συναδέλφισσες.

Με βάση τα παραπάνω μεγάλα προβλήματα σας ζητούμε:

1)Να μεριμνήσετε για τη στελέχωση του τμήματος με το απαιτούμενο προσωπικό.

2)Να μεριμνήσετε για τη διασφάλιση ασφαλών και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για το προσωπικό του τμήματος (όπως προβλέπονται στην εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας με αρ. Πρωτ.  41935/22-6-2021) και για μείωση του ωραρίου εργασίας κατά δύο ώρες τις ημέρες με υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ


Θέμα Τέταρτο: Αίτημα σχετικά με την υποστελέχωση στην ειδικότητα των Βοηθών Θαλάμου

Προτάθηκε να σταλεί έγγραφο του συλλόγου στο Διοικητή Διασυνδ.Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη επιστολή σχετικά με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην ειδικότητα των Βοηθών Θαλάμου στο ΓΝΑΝ. Στο έγγραφο να αναφέρονται τα παρακάτω:

"Η δουλειά των συναδέλφων ΥΕ Βοηθών Θαλάμου είναι πολύ σημαντική για  την πρόληψη της διασποράς των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, αφού ασχολούνται με τον επιμελή καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών και µμηχανημάτων σε όλους τους χώρους νοσηλείας ασθενών (Θάλαμοι, ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΜΤΝ κα).

Η δουλειά τους απέκτησε ακόμα σημαντικότερο ρόλο κατά την περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας, αφού στους χώρους νοσηλείας που εκτελούν τα καθήκοντα τους προστέθηκαν το ΤΕΠ COVID, η Κλινική COVID και η ΜΕΘ COVID όπου απαιτείται ιδιαίτερα σχολαστική απολύμανση των επιφανειών, του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των μηχανημάτων για να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου covid19.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με 144 κλίνες δύναμη, εργάζονται μόνο 5 συμβασιούχες (επικουρικές και ΟΑΕΔ, οι δύο εκ των πέντε προσλήφθηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας) και ένας μόνιμος που απασχολείται μόνο στη ΜΕΘ.

Έτσι 6 μόλις Βοηθοί Θαλάμου έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της σχολαστικής απολύμανσης των επιφανειών, του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των μηχανημάτων σε όλους του χώρους νοσηλείας του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Μάλιστα επειδή ο αριθμός τους δεν αρκεί για την κάλυψη όλων βαρδιών του 24ωρου, μένουν κενές βάρδιες (κυρίως νυχτερινές) χωρίς κανένα Βοηθό Θαλάμου στο Νοσοκομείο.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε:

 -να βρεθεί τρόπος άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με τουλάχιστον 6 Βοηθούς Θαλάμου (αυτοί που θα προσληφθούν  να τοποθετηθούν σε αυτη τη θέση και όχι σε άλλες) .

 -να μονιμοποιηθούν με μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου οι ήδη εργαζόμενες συνάδελφες Βοηθοί Θαλάμου.

-να προκηρυχθούν για μόνιμες προσλήψεις οι κενές θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού."

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ.


Θέμα Πέμπτο:Αίτημα πρόσληψης Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας

Προτάθηκε να σταλεί έγγραφο στο Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων. ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη επιστολή με το αίτημα για πρόσληψη ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας στο ΓΝΑΝ. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

   “Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 2850/2010ο εργοδότης (δηλαδή η διοίκηση του Νοσοκομείου) έχει την υποχρέωση απασχόλησης τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας της επιχείρησης, με καθήκοντα ιδιαίτερα σημαντικά για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

   Δυστυχώς, παρά τα σχετικά παλαιότερα αιτήματα του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια, στο ΓΝΑΝ δεν απασχολείται ούτε ιατρός εργασίας, ούτε τεχνικός ασφαλείας, σε  παράβαση όσων προβλέπονται από την  νομοθεσία.

   Πρόσφατα στη διαύγεια δημοσιεύτηκε απόφαση της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με την οποία γίνεται ορισμός επιτροπής τεχνικών προδιαγραφών για την ανάθεση της υπηρεσίας Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας , των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ), των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (Π.Π.Ι) και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.Ο.Μ..Υ) αρμοδιότητας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

   Με βάση τα παραπάνω, σας ζητούμε από την πλευρά σας να ξεκινήσετε αντίστοιχα τις διαδικασίες για πρόσληψη ή ανάθεση των υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας  για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.”

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ.


Θέμα έκτο: Αίτημα προς την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ για κοινοποίηση της ΗΔ των συνεδριάσεων του ΔΣ και ενημέρωσης των εργαζομένων

Προταθηκε από τον πρόεδρο να σταλεί στην εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου επιστολή σχετικά την κοινοποίηση των ΗΔ των συνεδριάσεων του ΔΣ προς το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ώστε να μπορούν να διατυπώνονται οι απόψεις του συλλόγου για σημαντικά θέματα.  Το μέλος του ΔΣ Μηνάς Σουσαμλής επεσήμανε ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ εκλέγεται με άλλες εκλογές και σε επίπεδο όλων των νοσοκομείων του νομού και το αίτημα θα πρέπει να τεθεί στα πλαίια   συναδερφικής συνεργασίας και το ίδιο να ισχύσει (η ενημέρωση) και στα αλλα ΔΣ εργαζομενων των Νοσοκομείων του νομού. Τελικά, μετά και τη συζήτηση η πρόταση για την επιστολή διαμορφώθηκε ως εξής:

Με την έναρξη της θητείας μας ως νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ θα θέλαμε να ζητήσουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία μαζί σου, στο κοινό στόχο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της λειτουργίας του Νοσοκομείου.


Με δεδομένο ότι η θέση της εκπρόσωπου των εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη λήψη πολλών αποφάσεων που επιρρεάζουν τους εργαζόμενους και το Νοσοκομείο, θα θέλαμε να έχουμε συνεργασία στα παρακάτω:


Στα θέματα που μπαίνουν ΔΣ και είναι ευρύτερου και σοβαρού ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους, θεωρούμε σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση και λήψη  της γνώμης των συναδέλφων των τμημάτων που αφορούν,  και λήψη  της γνώμης του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων.  Γι΄αυτό θα θέλαμε στα πλαίσια συναδελφικής συνεργασίας να μας κοινοποιείς την ΗΔ κάθε συνεδρίασης(σε εμάς και στα υπόλοιπα ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων του νομού), όπως γινόταν παλαιότερα και όπως γίνεται σε άλλα νοσοκομεία, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκφρασης  προς εσένα την άποψη των ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων για τυχόν  σημαντικά θέματα

Θα θέλαμε επίσης να υπάρχει ενημέρωση μέσω διαδικτύου για τη στάση  και την ψήφο  του εκπροσώπου των εργαζομένων σε σημαντικά θέματα κάθε συνεδρίασης του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου, αφού ο νόμος δεν προβλέπει τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων στη Διαύγεια. Για το σκοπό αυτό  μπορούμε να προσφέρουμε το ιστολόγιο του συλλόγου έτσι ώστε να μπορείς να δημοσιεύεις στο ιστολόγιο την ενημέρωση για θέματα σημαντικά.


Είμαστε στη διάθεση σου για την καλύτερη δυνατή συνεργασία, προς όφελος των εργαζομένων και του Νοσοκομείου.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ.


Θέμα έβδομο: Έγγραφο σχετικά με την επαγγελματική και εκπαιδευτική εξέλιξη των ΔΕ Νοσηλευτών-τριων

Προτάθηκε να σταλεί έγγραφο στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας. Κοντοζαμάνη και στην Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως επιστολή για θέματα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής εξέλιξης των νοσηλευτών ΔΕ. Στην επιστολή να αναφέρονται τα παρακάτω: 

 “Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις προτάσεις του ΔΣ του συλλόγου μας σχετικά με τα ζητήματα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής εξέλιξης των νοσηλευτών ΔΕ: 

Καθιέρωση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με εσωτερικό διαχωρισμό ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (τριτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Αναγνώριση του επαγγελματικού τίτλου του ΔΕ Νοσηλευτή αντί του αδόκιμου τίτλου "Βοηθός Νοσηλευτής" που δεν ανταποκρίνεται ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην εργασία των συναδέλφων νοσηλευτών ΔΕ

Τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του ΠΔ σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΔΕ Νοσηλευτών ώστε να ανταποκρίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις εκτελούμενες νοσηλευτικές πράξεις.

Μισθολογική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών με ταχύτερη  προώθηση στα μισθολογικά κλιμάκια.

Εκπαιδευτική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών-τριων  με πολυετή προϋπηρεσία, με δυνατότητα διεξόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδική διαδικασία χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.”

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΔΣ.


Θέμα όγδοο: Έγγραφο σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας διαδικασίας αντιστοίχησης των πτυχίων ΤΕ με πτυχία ΠΕ στις ειδικότητες που ΤΕΙ μετατράπηκαν σε Πανεπιστήμια

Κατά τη συζήτηση του θέματος  αποχώρησε  το μέλος του ΔΣ Μηνάς Σουσαμλής θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί θέμα καθαρά ακαδημαικού χαρακτήρα και όχι συνδικαλιστικού πρωτοβάθμιου σωματείου. Προτάθηκε να αποσταλεί έγγραφο του ΔΣ του συλλόγου στην Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως επιστολή με το αίτημα για  διαδικασία αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων του τμήμάτων ΤΕΙ που μετατράπηκαν σε Πανεπιστημιακά. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

 Μετά την μετατροπή τα τελευταία χρόνια πολλών τμημάτων ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά, δεν έχει υπάρξει καθορισμός διαδικασίας αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων του τμημάτων ΤΕΙ που μετατράπηκαν σε Πανεπιστημιακά τμήματα, με τους τίτλους σπουδών των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις (πχ εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).

Έτσι, αν κάποιος απόφοιτος τμήματος ΤΕΙ επιθυμεί να αποκτήσει πτυχίο του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος, είναι υποχρεωμένος να δώσει εξετάσεις για να περάσει και να φοιτήσει ξανά από την αρχή με το νέο πρόγραμμα σπουδών στο ίδιο τμήμα από το οποίο αποφοίτησε. Πρόκειται για μια διαδικασία άδικη και παράλογη.

Γι΄ αυτό σας παρακαλούμε να προχωρήσετε στον καθορισμό διαδικασίας αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων του τμήμάτων ΤΕΙ που μετατράπηκαν σε Πανεπιστημιακά τμήματα, με τους τίτλους σπουδών των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, με τρόπο που θα επιτρέπει στους απόφοιτους που εργάζονται να ανταποκριθούν στη διαδικασία.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από τους παρόντες.


Μη υπάρχοντος άλλου θέματος έλαβε τέλος η συνεδρίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου