Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Επιστολή με το αίτημα για πρόσληψη ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας στο ΓΝΑΝ

 
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ απέστειλε στο Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων. ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη επιστολή με το αίτημα για πρόσληψη ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας στο ΓΝΑΝ. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

   “Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 2850/2010 (δείτε το πατώντας ΕΔΩ) ο εργοδότης (δηλαδή η διοίκηση του Νοσοκομείου) έχει την υποχρέωση απασχόλησης τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας της επιχείρησης, με καθήκοντα ιδιαίτερα σημαντικά για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

   Δυστυχώς, παρά τα σχετικά παλαιότερα αιτήματα του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια, στο ΓΝΑΝ δεν απασχολείται ούτε ιατρός εργασίας, ούτε τεχνικός ασφαλείας, σε  παράβαση όσων προβλέπονται από την  νομοθεσία.

   Πρόσφατα στη διαύγεια δημοσιεύτηκε απόφαση (δείτε τη πατώντας ΕΔΩ) της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με την οποία γίνεται ορισμός επιτροπής τεχνικών προδιαγραφών για την ανάθεση της υπηρεσίας Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας , των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ), των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (Π.Π.Ι) και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.Ο.Μ..Υ) αρμοδιότητας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

   Με βάση τα παραπάνω, σας ζητούμε από την πλευρά σας να ξεκινήσετε αντίστοιχα τις διαδικασίες για πρόσληψη ή ανάθεση των υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας  για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.”

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου