Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Αναπλ. Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με εκπροσώπους ΣΥΝΔΕ-ΠΑΣΟΝΟΠ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΥΚΑ

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

Δευτέρα 10/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Βοηθών Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥΝΔΕ). Στην συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου όπως και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) κ. Γεώργιος Τσόλας.

Κύριο θέμα στη συνάντηση ήταν το ενδεχόμενο μη ένταξης των Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) στο Νοσηλευτικό Κλάδο.

Ο κ. Γρηγοράκος επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο συζητείται σχέδιο, το οποίο κατέθεσε η ΠΑΣΟΝΟΠ, για δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, Μαίες, Επισκέπτες/τριες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΟΝΟΠ κ. Τσόλας ανέφερε: «τα προβλήματα του κλάδου μας είναι κοινά, και πρέπει να κινηθούμε για την αντιμετώπισή τους».

Ο Υπουργός Αναπληρωτής από πλευράς του, διαβεβαίωσε ότι η πρόταση της ΠΑΣΟΝΟΠ για δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, Μαίες, Επισκέπτες/τριες ,είναι ενδιαφέρουσα και απασχολεί τους θεσμικούς φορείς του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

«Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η πρόταση για δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, Μαίες, Επισκέπτες/τριες. Θα την συζητήσουμε με τους θεσμικούς φορείς του Υπουργείου και σύντομα θα έχουμε καταλήξει. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση».
Ο κ. Γρηγοράκος επισήμανε ότι βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό ενός κλάδου που διαχρονικά αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/2938-synanthsh-toy-ypoyrgoy-anapl-ygeias-lewnida-grhgorakoy-me-ekproswpoys-synde-pasonop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου