Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μύνημα του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ


Η 5η Νοεμβρίου έχει οριστεί  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ. Η Παθολογική Ανατομική είναι η επιστήμη που βρίσκεται στην καρδιά των  εξελίξεων της σύγχρονης ιατρικής καθώς οι  Παθολογοανατόμοι είναι οι γιατροί που εξετάζουν τους ιστούς, τόσο  μακροσκοπικά όσο και στο μικροσκόπιο, καταλαβαίνουν και εξηγούν  τα αίτια της ασθένειας, βάζουν τη διάγνωση και αποκαλύπτουν θεραπευτικούς στόχους. 
Υπολογίζεται - σύμφωνα με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ -  ότι πάνω από το 70% των διαγνώσεων σε ένα νοσοκομείο γίνονται με την καθοριστική συμβολή του Παθολογοανατόμου.

Παρόλαυτα το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο χωρίς ιατρό παθολογοανατόμο μετά τη συνταξιοδότηση του πρ. διευθυντή, με αποτέλεσμα όλα τα δείγματα να στέλνονται προς διερεύνηση σε εργαστήρια άλλων Νοσοκομείων και κυρίως του Ωνασείου ΚΚ. Αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις στην εξέταση των δειγμάτων και στο χρόνο διάγνωσης, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις  είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της νόμου.

Με την ευκαιρία λοιπόν της παγκόσμιας ημέρας παθολογική ανατομικής, ζητούμε  από το Υπουργείο Υγείας,  την 7η ΥΠΕ Κρήτης και από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λασιθίου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου ή επικουρικού  παθολογοανατόμου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ώστε να καλυφθεί το ταχύτερο δυνατόν αυτό το κρίσιμο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου κενό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου