Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Νέα επιστολή προς τη διοίκηση για την ανάγκη ισόρροπης και δίκαιης κατανομής του νοσηλευτικού προσωπικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσού 4 Άγ. Νικόλαος
Τηλ.:  2841026604

Προς: -Διοικητή ΓΝΑΝ
         -  Διευθύντρια  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
Κοινοποίηση:  όλους τους εργαζόμενους νοσηλευτικής υπηρεσίας ΓΝΑΝ
7/11/14
Με επιστολή μας στις 23/9/14 σας επισημάναμε ότι επειδή οι όποιες αποχωρήσεις προσωπικού γίνονται διάσπαρτα στα τμήματα του Νοσοκομείου παρατηρείται το φαινόμενο  οι εργαζόμενοι σε κάποια νοσηλευτικά τμήματα να βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση από άποψη χρωστούμενων ημερών άδειας και ρεπό σε σχέση με εργαζόμενους σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα.
Με την ίδια επιστολή σας ζητήσαμε να γίνεται προσπάθεια ώστε με προσεκτικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των νοσηλευτικών τμημάτων να διασφαλίζεται η ισόρροπη κατανομή των  επιπτώσεων   της  έλλειψης προσωπικού, επειδή όλοι συνάδελφοι έχουν την ίδια ανάγκη για ξεκούραση και χορήγηση αδειών και ρεπό.

Δυστυχώς δύο μήνες μετά παρατηρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι διαφορές στα υπόλοιπα αδειών και ρεπό μεταξύ των τμημάτων.

Για παράδειγμα, το τμήμα του χειρουργείου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης, το οποίο σας το είχαμε επισημάνει με επιστολή μας στις 6/5/14. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο μέσος όρος των χρωστούμενων ημερών κανονικής άδειας και ρεπό για το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου είναι 45, στο χειρουργείο ο μέσος όρος είναι 65!

Παρόλαυτα, από το καλοκαίρι και μετά έχουν αποχωρήσει από το τμήμα του χειρουργείου 3 νοσηλεύτριες και έχει μετακινηθεί προς αυτό μόνο μία. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προφορικές μας παρεμβάσεις, η διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας δεν προχωρά σε ενίσχυση του τμήματος με μετακίνηση από άλλα τμήματα, με αποτέλεσμα να παραμένει η ανισόρροπη κατανομή προσωπικού μεταξύ των τμημάτων και να διευρύνονται οι διαφορές στα υπόλοιπα αδειών και ρεπό.
Αυτό είναι κάτι που δεν είναι δίκαιο για τους συναδέλφους του τμήματος, αφού αυτή τη στιγμή στα περισσότερα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου δίνονται άδειες του 2014, ενώ στο χειρουργείο δίνονται οι πρώτες ημέρες άδειας του 2013.

Βεβαίως μικρότερης έκτασης διαφορές παρατηρούνται και σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα, όμως αυτή τη φορά σας επισημαίνουμε την περίπτωση του χειρουργείου που είναι τώρα πιο έντονη (υπάρχει και σχετικό έγγραφο της επιτροπής χειρουργείου με το οποίο ζητείται η ενίσχυση του τμήματος με 3 νοσηλεύτριες), και σας ζητούμε να παρέμβετε, όπως επίσης και στα τμήματα του αναισθησιολογικού και των Ε.Ι. που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οξύ πρόβλημα στο επόμενο διάστημα.

Γενικότερα σας ζητούμε να αντιμετωπίζετε όλους τους συναδέλφους του Νοσοκομείου δίκαια και ισότιμα, ώστε να μην υπάρχουν τμήματα 2 ταχυτήτων σε σχέση με την κατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού, είτε αυτό οφείλεται σε τυχαία γεγονότα (όπως οι συνταξιοδοτήσεις και οι μετακινήσεις προς άλλα Νοσοκομεία) είτε όχι.

Σε κάθε περίπτωση, ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που ακολουθείται στην υγεία τα τελευταία χρόνια ώστε να υπάρξει άρση της αναστολής των προσλήψεων και να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να στελεχωθεί επαρκώς.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος         η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης          Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου