Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την πρόταση Κεφαλογιάννη


Μετά τις γνωστές συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις του σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, σε βάρος των εργαζομένων στην Υγεία, σε βάρος του ΠΑΓΝΗ και των εργαζομένων του, ο κος Κεφαλογιάννης επανέρχεται με τη προκλητική επιστολή του στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη. 

Ζητάει ο κος Κεφαλογιάννης ούτε λίγο ούτε πολύ, τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών (33.000 κενές θέσεις νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ με τους νέους πετσοκομμένους οργανισμούς) και τραυματιοφορέων (επίσης εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις) που προκλητικά αναφέρει σαν άδειες και ρεπό, να καλύπτονται από φοιτητές της ιατρικής. 

Ακόμα πιο προκλητικά επικαλείται στην επιστολή του ότι έτσι θα εξοικειωθούν με το εργασιακό περιβάλλον και θα καλύπτουν μέρος των προσωπικών τους εξόδων (θα βγάζουν το χαρτζιλίκι τους). 

Φαίνεται πως ξεχνάει ή δεν θέλει να αναφέρεται στις τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Θέλει να ξεχνάει τους χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους νοσηλευτές όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ), αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετεί.

Θέλει να ξεχνάει ότι οι φοιτητές της ιατρικής του 5ου και 6ου έτους βρίσκονται καθημερινά στις κλινικές των νοσοκομείων, συμπληρώνοντας οκτάωρα και δεκάωρα απλήρωτης πρακτικής εμπειρίας.

Κάνει πως δεν γνωρίζει ο κος Κεφαλογιάννης τις ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης για τους φοιτητές της ιατρικής στα πανεπιστήμια και τις ατέλειωτες ώρες μελέτης για να περάσουν τα μαθήματα τους. 

Με την επιστολή του το κυβερνητικό στέλεχος επιχειρεί και να ακυρώσει την επιστήμη της νοσηλευτικής και να υποβαθμίσει την εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής. 

Θυμίζουμε σ’ όλους ότι μέχρι τώρα τα πεντάμηνα κοινωνικής εργασίας, με δεκαεπτά και δεκαεννιά ευρώ μεροκάματο, δεν απαντούν στο πρόβλημα της ανεργίας, ούτε στη στελέχωση των νοσοκομείων. Οι επικουρικοί ιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, μόνο τρύπες μπαλώνουν και μόλις τελειώσουν οι συμβάσεις, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Το βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Υγεία, γνωρίζουν οι ασθενείς. 

Δεν τολμά ο κος Κεφαλογιάννης να ζητήσει μόνιμο προσωπικό από τον υπουργό υγείας, μην έρθει σε αντίθεση με την πολιτική Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – ΕΕ που υπηρετεί. 

Η Κυβέρνηση και ο κος Κεφαλογιάννης μας θέλουν εργαζόμενους δούλους. Θέλει επιστήμονες γενικών καθηκόντων, νοσοκομεία πτωχοκομεία και χαμηλά αμειβόμενο επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσφορά μέσω της ΕΣΑΝ, στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία. 

Την πρόταση του κ. Κεφαλογιάννη την πετάμε στο καλάθι των αχρήστων.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑ.Γ.Ν.Η, πρωτοστατεί στον αγώνα και διεκδικεί:

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
• Μισθούς αξιοβίωτους, αξιοπρεπή ζωή και εργασία
• Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους 
• Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου