Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Audio:΄Ο Κυριάκος Θεοδωσάκης και ο Θέμης Φραγκιαδάκης σχολιάζουν την πρόταση του Μανόλη Κεφαλογιάννη προς τον υπουργό υγείας, τις άδειες και τα ρεπό των νοσηλευτών στα νοσοκομεία όπως και στο εξωτερικό να τις καλύπτουν φοιτητές τετραετούς και πενταετούς φοίτησης στην ιατρική


Αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζόμενων στα νοσοκομεία από την πρόταση του Μανόλη Κεφαλογιάννη προς τον υπουργό υγείας, τις άδειες και τα ρεπό των νοσηλευτών στα νοσοκομεία όπως και στο εξωτερικό να τις καλύπτουν φοιτητές τετραετούς και πενταετούς φοίτησης στην ιατρική.

Στο σκεπτικό του Ευρωβουλευτή όχι μόνο η ενίσχυση των νοσοκομείων αλλά και η οικονομική ανάσα προς τους ίδιους .

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής αναφέρει : Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έχει ήδη συνάψει συμφωνία με το Δήμο Λαγκάδα ενός προγράμματος για την απασχόληση (πρακτική άσκηση) για 3,5 χρόνια Ελλήνων φοιτητών Ιατρικής .
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαμονή των φοιτητών σε φοιτητική εστία του Βερολίνου, αλλά και δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Επειδή τα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρακαλείσθε να εξετάσετε τη δυνατότητα της θεσμοθέτησης της απασχόλησης των φοιτητών Ιατρικής των ελληνικών πανεπιστήμιων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

‘’Επιχειρείται υποβάθμιση του επαγγέλματος του νοσηλευτή, όταν υπάρχουν 20.000 άνεργοι και πτυχιούχοι’’ είπαν μεταξύ άλλων στο Ράδιο 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Θέμης Φραγκιαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου