Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Φεύγουν χωρίς αντικατάσταση από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου


22 στελέχη έφυγαν από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και ήρθαν μόλις 12, στο πλαίσιο των μετακινήσεων που επιχειρούνται για την καλύτερη – υποτίθεται - λειτουργία των Νοσοκομείων. Ακόμα και στο επίσημο σύστημα του Υπουργείου Υγείας, λοιπόν, αποτυπώνεται η αποψίλωση από προσωπικό του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

Το προσωπικό φεύγει ενώ οι ανάγκες και τα προβλήματα μεγαλώνουν. Η στήλη έχει υποστηρίξει πως πρόκειται για μια απόφαση που στρέφεται ευθέως εναντίον της λειτουργίας του Νοσοκομείου, για να εξυπηρετήσει κυρίως ανάγκες εκτός Λασιθίου.

Μέχρι το Σεπτέμβριο είχαν φύγει 15 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό με αποσπάσεις ή τρίμηνες μετακινήσεις. Πόσοι ήρθαν στη θέση τους; Μόλις οκτώ, δηλαδή, οι μισοί όσων έφυγαν. Αυτό μαρτυρεί και τη λογική που επικρατεί να αντιμετωπίζεται το Νοσοκομείο ως δεξαμενή για να μπαλώνονται ανάγκες σε άλλα Νοσοκομεία, κυρίως στη λογική της “πολιτικής εξυπηρέτησης”. Του ρουσφετιού δηλαδή. 

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, διότι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα αναδεικνύουν πως οφείλονται κατά πολύ στη ρουσφετολογική λειτουργία των Διοικούντων. 

Αυτό λέγεται εξυγίανση στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δημόσια Διοίκηση; Διότι μάλλον μοιάζει με το χειρότερο εφιάλτη που παραπέμπει στην ισχυροποίηση του οθωμανικού μοντέλου λειτουργίας του κράτους. 


Aπό τη στήλη ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ του Μιχάλη Ατσαλάκη που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ τη Δευτέρα 3/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου