Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά με την ενεργοποίηση του σχεδίου Περσέας στο Νοσοκομείο μας


Συνάδελφοι
από το πρωί της Πέμπτης 27/11/14 εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο μας το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών "Περσέας"  για την περίθαλψη των προσφύγων που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των περιστατικών που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο μας ήταν μικρός, όμως σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση του σχεδίου "Περσέας" ήταν θετική αφού λειτούργησε και σαν μια μορφή άσκησης για ένα έκτακτο γεγονός μεγάλης έκτασης. Το θέμα είναι να μπορέσουν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τα όποια αδύνατα σημεία της ανταπόκρισης του Νοσοκομείου (πχ έλλειψη ενημέρωσης από πριν, υπερβολικές συμπεριφορές από κάποιους κα)  έτσι ώστε  στο μέλλον να βελτιωθούν οι αδυναμίες και γι΄αυτό νομίζουμε ότι σε δεύτερη φάση πρέπει να γίνει σχετική αξιολόγηση και συζήτηση από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Πρέπει επίσης να διευκρινήσουμε ότι ως σύλλογος εργαζομένων ή ως μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου δεν είχαμε καμιά απολύτως ανάμειξη στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή του σχεδίου (δεν προβλέπεται), ούτε καν ενημέρωση.

Καλό θα ήταν στο άμεσο μέλλον να γίνει μια αναλυτική ενημέρωση όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου σχετικά με το τί προβλέπει το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών "Περσέας" και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου.

Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ ΣυΛλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου