Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Α. Γρηγοράκη


Το μεσημέρι της Πέμπτης 27/11/14 (ημέρα της πανελλαδικής απεργίας και ημέρα κήρυξης του Νοσοκομείου σε κατάσταση εφαρμογής του σχεδίου "Περσέας") ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται στο Νοσοκομείο μας ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκης για  ενημέρωση- συζήτηση με τη διοίκηση σχετικά με την εφαρμογή του σχεδίου "Περσέας" για την περίθαλψη των προσφύγων που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα.

Με δεδομένο ότι ο διοικητής της ΥΠΕ έχει ένα χρόνο να επισκεφθεί το Νοσοκομείο πήγαμε εσπευσμένα  στη διοίκηση και ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον κ. Γρηγοράκη, κάτι που έγινε. Είμασταν παρόντες ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γ. Μανουσάκης, το μέλος του ΔΣ Δαμιανός Χαλκιαδάκης και ο εκπρόσωπος των ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Γ. Ανδριώτης.

Από την πλευρά μας θέσαμε στο διοικητή της ΥΠΕ τα παρακάτω:
  • το προσωπικό του νοσοκομείο που συμμετέχει στην εφαρμογή του σχεδίου Περσέας και στην προσπάθεια υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών είναι ήδη εξαντλημένο από τις χιλιάδες οφειλόμενες ημέρες άδειας και ρεπό. Τονίσαμε ακόμη μια φορά ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, αφού στα τελευταία  2 1/2 χρόνια έχει φύγει το 1/3 των εργαζομένων.
  • Οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τον ίδιο τον κ. Γρηγοράκη αλλά και από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο έχουν μείνει υποσχέσεις αφού δεν έχει γίνει καμιά προκήρυξη ούτε για επικουρικούς ιατρούς, ούτε για μόνιμους ιατρούς και προσωπικό όπως είχαν υποσχεθεί. Ο αν. Υπουργός Υγείας  είχε υποσχεθεί  7 θέσεις επικουρικών ιατρών για το ΓΝΑΝ και η ΔΥΠΕ έστειλε τελικά κατανομή στο υπουργείο μόλις για 3!
  • Η δυσλειτουργία του Νοσοκομείου συνεχίζεται, η παιδιατρική ξανακλείνει, τα κενά στις εφημερίες άλλων ειδικοτήτων συνεχίζονται και υπάρχουν ιατροί και προσωπικό μετακινημένοι σε Νοσοκομεία και υπηρεσίες του Ηρακλείου. Η αδικία με την ανισοκατανομή  του ποσού των εφημεριών εις βάρος του ΓΝΑΝ δεν διορθώθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΔΥΠΕ.  Η εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία είναι ότι εφαρμόζεται σχέδιο διάλυσης και υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
  • Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μέχρι στιγμής εξέφρασαν  τη διαμαρτυρίας τους με τη μεγάλη συγκέντρωση της 10ης Οκτωβρίου. Όσο συνεχίζεται η υποβάθμιση οι αντιδράσεις θα ενταθούν.
Ο Διοικητής της ΥΠΕ Α. Γρηγοράκης απάντησε:
  • Για την παιδιατρική υπάρχει λύση με μετακίνηση παιδιάτρου από άλλη περιοχή της χώρας, που ενδιαφέρεται να έρθει στην Κρήτη. Επίσης αναζητείται επικουρικός παιδίατρος που μπορεί να προληφθεί χωρίς να υπάρχει προκύρηξη με χρήση της ήδη άγονης προκύρηξης.
  • Οι θέσεις των επικουρικών ιατρών για το ΓΝΑΝ είναι 3 αντί 7 γιατί το υπουργείο είχε υποσχεθεί 30 στην Κρήτη και έδωσε 25. Οι θέσεις που δεν θα προκηρυχθούν τώρα θα μπουν σε επόμενη προκήρυξη.
  • Μέχρι τέλος του χρόνου θα βγει η προκήρυξη για το μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί) αλλά δεν γνωρίζει την κατανομή ανά Νοσοκομείο.
  • Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό) αλλά δεν έχει γινει ακόμα κατανομή ανά ΔΥΠΕ.
  • Η ιατρός που ήταν να προσληφθεί σε μόνιμη θέση μικροβιολόγου παραιτήθηκε και θα ακολουθηθεί η διαδικασία για τον ιατρό που είναι επόμενος στη λίστα.

Όπως καταλαβαίνετε, ακόμα μια φορά δεν ακούσαμε πράγματα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εικόνα. Από εκεί και μετά, αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει επαφή με το Δήμο Αγίου Νικολάου ώστε να ενεργοποιηθεί η επιτροπή αγώνα και να υπάρξουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις ως συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης της 10ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου