Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

H παγκρήτια σύσκεψη των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου παγκρήτια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν  τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων  των Νοσοκομείων Κρήτης . Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ για τη δράση της ομοσπονδίας,  για τις εξελίξεις στα θέματα του συστήματος υγείας και της κοινωνίας (ασφαλιστικό, φορολογικό κλπ) και για τις δράσεις που αποφάσισε το ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ.


Ακολούθησαν τοποθετήσεις από μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων των Νοσοκομείων της Κρήτης σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε χώρο και σχετικά με τους προβληματισμούς που απασχολούν τους εργαζομένους.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας και ανταλλαγής  απόψεων και τελικά συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:
1)      Οι σύλλογοι εργαζομένων των νοσοκομείων της Κρήτης καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανυγειονομική απεργία της 8ης Ιουνίου και στην πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο υγείας.

2)      Οι σύλλογοι εργαζομένων των Νοσοκομείων της Κρήτης εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και της τοπικής κοινωνίας και θα συμμετάσχουν με αντιπροσωπίες στην κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου στα γραφεία της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο.

3)      Οι σύλλογοι εργαζομένων των Νοσοκομείων της Κρήτης  συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών που ήδη πλησιάζουν στα 3 χρόνια εργασίας σε θέσεις  που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων, ενώ έχουν επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ.  Τα σωματεία καλούν τους επικουρικούς να συμμετάσχουν ενεργά στην απεργία και στην  κινητοποίηση της 8ης Ιούνη στην Αθήνα, ενώ αμέσως μετά θα κλιμακώσουν τους αγώνες για τους επικουρικούς συναδέλφους με νέες δράσεις.

Οι σύλλογοι – σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων της Κρήτης
Τα μέλη του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ από τα σωματεία της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου