Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Στη ... Λάρισα μεταφέρθηκε ο 42χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στο Ηράκλειο - Κρεβάτι ούτε για δείγμα στις ΜΕΘ του νησιού !


Από την Κρήτη στη ... Λάρισα χρειάστηκε να μεταφερθεί ο 42χρονος άνδρας που αυτοπυροβολήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην οδό Ψυχάρη καθώς οι εντατικές των νοσοκομείων του νησιού ήταν ... υπερπλήρεις. 

Οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό του 42χρονου - ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργείο και ήταν αναγκαία η νοσηλεία του στη ΜΕΘ - αναζήτησαν κρεβάτι εντατικής στα νοσοκομεία του νησιού για να λάβουν αρνητική απάντηση αφού όλα ήταν ... κατειλημμένα από άλλα περιστατικά. 

Έτσι οι γιατροί στο πλαίσιο των εναγώνιων προσπαθειών για να βρεθεί ΜΕΘ για τη νοσηλεία του 42χρονου επικοινώνησαν με νοσοκομεία εκτός του νησιού και τελικά βρέθηκε κρεβάτι στο νοσοκομείο της Λάρισας. 

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε αερογέφυρα ζωής για τον 42χρονο άνδρα με τη συμμετοχή στρατιωτικού ελικοπτέρου που που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και παρέλαβε τον τραυματία. 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα cretalive.gr

Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Τι να πει κανείς γι΄αυτήν την πραγματικά δραματική είδηση, πέρα από την υπενθύμιση των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας που, αφού το Νοέμβριο του 2015 δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 140 νοσηλευτών και 50 ιατρών συμβασιούχων του ΚΕΕΛΠΝΟ που εργαζόταν στις ΜΕΘ όλης της χώρας με αποτέλεσμα να κλείσουν δεκάδες κλίνες, το Φλεβάρη του 2016 δήλωνε με σιγουριά ότι πριν το Πάσχα θα ανοίξουν οι μισές κλειστές κλίνες ΜΕΘ (δείτε ΕΔΩ).

Και δυστυχώς όχι μόνο δεν άνοιξαν οι κλειστές κλίνες αφού δεν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά κινδυνεύουμε και με κλείσιμο και άλλων κλινών ΜΕΘ αφού το Μάϊο λήγουν οι συμβάσεις των πεντάμηνων του ΟΑΕΔ, ενώ το Σεπτέμβριο λήγουν οι παρατάσεις των επικουρικών νοσηλευτών, ιατρών  και άλλων ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου