Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι,
Μην αποδέχτείτε την υγειονομική φτώχεια που μας σπρώχνουν. Η πρόσληψη 134 εργαζομένων στις μονάδες υγείας της Κρήτης είναι κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών που υπάρχουν για να μπορούν να λειτουργούν αυτές οι μονάδες σε ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους.
Οι πανηγυρισμοί των στελεχών τους Υπουργείου Υγείας για τις προσλήψεις δεν μπορούν να κρύψουν τα σχέδια της κυβέρνησης  για τον τομέα  της υγείας που θα φέρουν σε ακόμη πιο τραγική κατάσταση ασθενείς και εργαζόμενους.
Η πολιτική για την υγεία είναι κομμάτι της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης που είναι σε απόλυτη ταύτιση με την στρατηγική της ΕΕ  για μείωση των κρατικών δαπανών  και ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός παρά τις ελπίδες που έτρεφε για την δήθεν αριστερή κυβέρνηση, προδόθηκε για ακόμη μια φορά , η ζωή του επιδεινώθηκε από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της   συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ήρθαν να προστεθούν στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου θα την πληρώσουν βαριά τα λαϊκά στρώματα με τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Τα σχέδια της κυβέρνησης για την υγεία φαίνονται μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζουν για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, με φθηνούς εργαζόμενους και πληρωμές από ασθενείς. Πουθενά  ο  υπουργός, σε διημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Υγείας για το θέμα, δεν ανέφερε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης των δομών υγείας.
Η έλλειψη παθολόγων στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγ.Νικολάου, καρδιολόγου στο νοσοκομείο Σητείας,  ακτινολόγου  στο νοσοκομείο Νεαπόλεως, οι ελλείψεις σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό , σε υλικοτεχνικές  υποδομές σε όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου, η τραγική-επικίνδυνη κατάσταση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας του κράτους δεν είναι στις προτεραιότητες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντίθετα ο υπουργός Υγείας  σχεδιάζει να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες των νοσοκομείων που θα οδηγηθούν σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών τους και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς. Πρόσφατα δήλωσε πως θα υπάρξει εξοικονόμηση μέσω της πάταξης της διαφθοράς την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του χάρισε πρόστιμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες από φοροδιαφυγή, εικονικά τιμολόγια και λαθρεμπόριο καυσίμων.
Προετοιμάζοντας, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την μείωση της χρηματοδότησης των δομών υγείας και των νοσοκομείων , νομοθέτησε το προηγούμενο διάστημα την δυνατότητα χρηματοδότησης από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Διπλό το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης. Από την μια  απαλλάσει το κράτος από δαπάνες για την υγεία και από την άλλη  ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους θα στραφούν οι ασθενείς με την διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας.
Επί πλέον θα οδηγηθούμε σε παροχές υγείας πολλών ταχυτήτων ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των αντίστοιχων Δήμων. Κάποιοι ελάχιστοι Δήμοι θα μπορούν να χρηματοδοτούν τα νοσοκομεία της περιοχής τους  και οι υπόλοιποι- όπως είναι οι Δήμοι του Λασιθίου- λόγω της  οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται  θα καταφύγουν σε αύξηση των δημοτικών τελών για να μπορέσουν να καλύψουν τις δαπάνες για την λειτουργία τους.
Τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θα ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων που θα εκσυγχρονίσει τον «αυτόματο κόφτη» που σημαίνει ότι όταν κινδυνεύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι , αυτόματα θα κόβονται δαπάνες για νοσοκομεία , φάρμακα , μισθούς, συντάξεις, σχολεία , πανεπιστήμια. Η επίθεση στα λαϊκά στρώματα δεν θα σταματήσει. Το βλέπουμε πια ότι η μια θυσία προετοιμάζει την επόμενη. Καμιά αυταπάτη ότι με την αντιλαϊκή πολιτική θα φτιάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα. Εμείς θα σκοτωνόμαστε στη δουλειά για ψίχουλα, τα παιδιά μας δεν θα έχουν κανένα μέλλον, τα νοσοκομεία του Λασιθίου όπως και όλης της χώρας θα είναι επικίνδυνα,  για να μπορεί η τωρινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες να ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , για να πετύχουν την καπιταλιστική ανάπτυξη.  Η έξοδος από την κρίση των τραπεζών , των βιομηχάνων, η αύξηση των κερδών των μεγαλοξενοδόχων , των εφοπλιστών  είναι άρρηκτα δεμένη με μισθούς πείνας , με μείωση συντάξεων , με κλείσιμο κλινικών , με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία με το σταγονόμετρο, με απλήρωτες υπερωρίες- εφημερίες , με αύξηση των επικουρικών , με εργαζόμενους με μπλοκάκι.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι του Λασιθίου μπορούν ενωμένοι με την πάλη τους να μπλοκάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις εκείνες που δημιουργούν αντιπαραθέσεις μεταξύ των πόλεων του Νομού για καλύτερη μεταχείριση και κρύβουν το κύριο, που είναι το πετσόκομμα της χρηματοδότησης την ίδια στιγμή που δίνονται δις για την ενίσχυση τραπεζών και ετοιμάζονται καινούργια πακέτα για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεων. Να μην εμπιστεύονται όσους καλλιεργούν ψεύτικες αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη στον καπιταλισμό και ότι μπορούμε να γλυτώσουμε από τα μνημόνια χωρίς να συγκρουστούμε με την πηγή τους που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και η ΕΕ. Είναι αυταπάτη ότι στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που μείωσε τις συνολικές δαπάνες για το υπουργείο Υγείας κατά 19 εκατ. ευρώ,  κάποια νοσοκομεία μπορούν να εξαιρεθούν και να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης ή να παρθούν πίσω αντεργατικά μέτρα όπως η μείωση κατά 20% των υπερωριακών αμοιβών των εργαζομένων.
Καμιά υποχώρηση από την απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και χωρίς προϋποθέσεις, για κάλυψη των δημοσίων δομών υγείας με μόνιμο πλήρους απασχόλησης προσωπικό. Καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Για να μπορεί ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων να εμποδίσει , να ανακόψει την αντιλαϊκή καταιγίδα και στον τομέα της υγείας θα πρέπει να στρέφεται στον πραγματικό εχθρό που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους, κάθε κυβέρνηση που προωθεί την πολιτική για να αυξάνουν τα κέρδη τους και η ΕΕ που τους στηρίζει.
Αυτή η κατεύθυνση μπορεί να βάλει τις βάσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία όπου ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι θα τους ανήκει και δεν θα τον κλέβουν μια χούφτα κηφήνες καπιταλιστές. Σε μια τέτοια κοινωνία θα μπορούν οι λαϊκές οικογένειες να καλύψουν πλήρως και δωρεάν όλες τις σύγχρονες ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα ανταποκρίνονται στις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.  
16 Μαϊου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου