Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις

 
Συνάδελφοι – ισσες 

Την Παρασκευή 6/5/2016 απεστάλη προς το προσωπικό του Νοσοκομείου έγγραφο από τον εκτελών χρέη διοικητή κ. Χ. Μασούντ στο οποίο υπήρχε η επισήμανση ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν εντολές μόνο των προιστάμενων τους στην ιεραρχία και όχι άλλων προσώπων. Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιοι ήταν οι λόγοι που ώθησαν τον εκτελών χρεη διοικητή να  στείλει αυτό το έγγραφο με τις αυτονόητες επισημάνσεις και δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι οι λόγοι.

Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι ότι κάποια πρόσωπα εντός του Νοσοκομείου διαδίδουν φήμες ότι ο λόγος που εξεδώθη αυτό το έγγραφο ήταν ότι υπήρξε δική μου υποτιθέμενη παρέμβαση και εντολή προς υπαλληλο του λογιστηρίου του Νοσοκομείου για το θέμα της έκδοσης των ενταλμάτων πληρωμής των πρόσθετων αμοιβών και των εφημεριών του προσωπικού του Νοσοκομείου. 
Γι΄αυτό θέλω να κάνω δημόσια γνωστό προς όλους ότι από την πλευρά μου δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση και καμιά εντολή προς οποιοδήποτε υπάλληλο του Νοσοκομείου, ούτε για το θέμα των πληρωμών των οφειλόμενων, ούτε για οποιοδήποτε θέμα. 
Γνωρίζω πολύ καλά το ρόλο μου ως πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και ως αιρετό μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου και γι΄αυτό απευθύνθηκα το πρωί της  Πέμπτης 5/5/16 στο διοικητικό διευθυντή του Νοσοκομείου κ Κασαπάκη και τον ρώτησα τί γίνεται με το θέμα της αποπληρωμής των οφειλόμενων αμοιβών, αφού ήδη μπήκαμε στο Μάιο και οφείλονται στο προσωπικό αμοιβές από τον Ιανουάριο και μετά.  Ο Γ. Κασαπάκης μου είπε ότι θα εξετάσει να δει αν προχωρά το θέμα της απολπληρωμής. Αργά το μεσημέρι, στις 3 παρά 20 δέχτηκα τηλεφώνημα από το Γ. Κασαπάκη στο κινητό μου που μου ζήτησε να πάω στο γραφείο του για να με ενημερώσει για το θέμα. Όταν πήγα στο γραφείο ήταν εκεί υπάλληλος του λογιστηρίου και ο Γ Κασαπάκης με ενημέρωσε ότι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και της έλλειψης διοικητικού προσωπικού δεν έχουν κοπεί τα εντάλματα πληρωμών και ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 9/5/16 που κλείνει το σύστημα πληρωμών της ΕΑΠ για τις πληρωμές στις 13/5, οπότε η πληρωμή θα αναβληθεί για τις 27/5 και μου ζήτησε να δείξουμε κατανόηση γι΄αυτό. 

Απάντησα στο Γ. Κασαπάκη ότι οι εργαζόμενοι περιμένουν με αγωνία αυτές τις πληρωμές των δεδουλευμένων, ότι είναι η δεύτερη φορά που θα αναβληθεί η πληρωμή και ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει διαμαρτυρία από την πλευρά μας, όχι εναντίον  των συναδέλφων της διοίκησης, αλλά εναντίον του Υπουργείου και της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα Νοσοκομεία εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται. 
Είμουν πολύ προσεκτικός και έκανα εξαιρετικά σαφές ότι η όποια διαμαρτυρία μας για την καθυστέρηση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων δεν στρέφεται κατά των συναδέλφων μας της διοίκησης, ελλά κατά της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης.

Σε αντίθεση με όσα ψευδή και συκοφαντικά διαδίδουν κάποιοι για να πλήξουν τη δράση του συλλόγου και τη δική μου, δεν έδωσα ουδεμία εντολή και δεν πίεσα κανένα συνάδελφο και συναδέλφισσα, αλλά αντίθετα έκανα αυτό που είχα υποχρέωση, ενδιαφέρθηκα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και εξέφρασα προς το διοικητικό διευθυντή του Νοσοκομείου την αγωνία των συναδέλφων μου γι΄αυτό το θέμα. Κάποιοι όμως δυστυχώς διαστρεβλώνουν κατά συρροή την πραγματικότητα(παλαιότερα διέδιδαν ότι παίρνουμε αφειδώς συνδικαλιστικές άδειες, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει) γιατί δεν μπορούν να δεχθούν ότι στο Νοσοκομείο μας μπορεί να υπάρχει μια στα πλαίσια του δυνατού μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Γι αυτό και αισθάνθηκα την ανάγκη να προβώ στις παραπάνω διευκρινήσεις.

Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου - εκπρόσωπος των εργαζομένων (πλην ιατρών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου