Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Υπουργός εκτός πραγματικότητας

Δεν έχουμε καμιά μονομανία με τον αναπλ. υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, οι πράξεις του όμως και τα λεγόμενα του εκ των πραγμάτων δίνουν αναγκαστικές αφορμές σχολιασμού. Πιο πρόσφατη περίπτωση, η συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Εφημερίδα των Συντακτών που δημοσιεύεται σήμερα (δείτε ΕΔΩ) , όπου ερωτώμενος πόσες προσλήψεις μόνιμων είναι να γίνουν, ο αν. υπουργός υγείας απαντά:
"Εμείς θα βάλουμε εργαζόμενο κόσμο στα νοσοκομεία με κάθε τρόπο και μέσο. Δώσαμε έγκριση για ακόμα 690 θέσεις μόνιμων γιατρών και 1.700 μόνιμους λοιπό προσωπικό. Διορίσαμε 187 μόνιμους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ με προκήρυξη του 2014 και αναμένεται η προκήρυξη ακόμη 100 θέσεων. Οι 1.077 θέσεις διοικητικών από προκήρυξη του 1998 και οι 500 του ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνονται τον Μάιο... Παρατηρήσατε ότι στα νοσοκομεία δεν γίνονται πλέον κινητοποιήσεις; Ο κόσμος καταλαβαίνει. Οσο γι' αυτά που κάνει μια μειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι μαϊμουδιές."
Πέρα από το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο κ. Πολάκης αποφεύγει να δώσει χρονοδιάγραμμα των όποιων μελλοντικών διορισμών αφού όλες οι ημερομηνίες που έχει δώσει στο παρελθόν έχουν διαψευστεί, εντύπωση προκαλεί η άποψη που διατυπώνει ότι δεν γίνονται πλέον κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία!
Άραγε σε ποια χώρα είναι υπουργός ο κ. Πολάκης;
Σε ποιο υπουργείο εργάζεται;
Ποιοι τον ενημερώνουν για τα συμβαίνοντα στα Νοσοκομεία;
Παρουσιάζουμε παρακάτω ένα κατάλογο κινητοποιήσεων που έχουν γίνει στα Νοσοκομεία όλης της χώρας τους τελευταίους 4 ½ μήνες, από την πρωτοχρονιά και μετά:

  • 28/1/2016: «Βούλιαξαν» Αγρίνιο και Μεσολόγγι για τα νοσοκομεία
  • 9/2/2016: Διαμαρτυρία «Απόβαση» στο Αργοστόλι, φορέων του Ληξουρίου για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο
  • 11/2/2016: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  εργαζόμενων στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης και Αμαλία Φλέμινγκ, στην διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισιάς και Πεντέλης.
  • 23/2/2016 : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό
  • 16/3/2016: Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Σερρών
  • 30/3/2016: δίωρη στάση εργασίας (8.00-10.00) όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο
  • 5/4/2016: Κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου
  • 6/4/2016: Στάση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης
  • 19/4/2016: Κινητοποίηση εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά
  • 20/4/2016: Τρίωρη στάση και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας των εργαζόμενων στο Δρομοκαϊτειο
  • 4/5/2016: συγκέντρωση για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου
  • 7/5/2016: συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Κω
  • 12/5/2016: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Άρτας
  • 12/5/2016: παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα.
(Ο παραπάνω κατάλογος προέκυψε με μία προσεκτική αλλά σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, ενδεχομένως να υπάρχουν και αρκετές άλλες κινητοποιήσεις που δεν έχουν καταγραφεί παραπάνω)
Είναι πραγματικά προκλητικό γίνονται τόσες κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία σε διάστημα λίγων μηνών και ο κ. Πολάκης να δηλώνει ότι στα Νοσοκομεία δεν γίνονται πλέον κινητοποιήσεις! Στην προσπάθεια του να «θολώσει τα νερά» αξιοποιεί τις «αστοχίες» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η αγανάκτηση των εργαζομένων από την πολιτικής της Κυβέρνησης στην υγεία έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμα και οι «φίλιες» δυνάμεις της Κυβέρνησης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα της υγείας είναι πλέον πιο προσεκτικές στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν αυτή την πολιτική.
Η περιφρονητική  στάση του Π. Πολάκη απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία αποτελεί  συνέχεια της αντίστοιχης στάσης που είχαν και οι προκάτοχοι του μνημονιακοί υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί υγείας (όπως απαξιωτικά αναφέρεται ο Πολάκης σήμερα στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, έτσι απαξιωτικά αναφερόταν και ο Άδωνις για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και της ΟΕΝΓΕ, της ομοσπονδίας που συμμετείχε ο κ. Ξανθός).
Όμως το πιο ανησυχητικό είναι ότι ενώ συνεχίζεται η πορεία υποβάθμισης και διάλυσης των Νοσοκομείων και του ΕΣΥ , ο αρμόδιος υπουργός προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα ανάταξης, όπως ακριβώς η ορχήστρα του τιτανικού συνέχιζε να παίζει μουσική ενώ το πλοίο βυθιζόταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου