Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διαμαρτυρία στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για τη διαθεσιμότητα του μοναδικού οδηγού


Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη διαθεσιμότητα του μοναδικού οδηγού του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εξέφρασαν το πρωί της Δευτέρας 31/3 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του ΓΝΑΝ Μ. Μακρονικολάκη, ενώ παράλληλα υπήρξε τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το διοικητή να μην υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας του συναδέλφου τους και να αποστείλει σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας όπου να αναφέρεται αναλυτικά για ποιους λόγους είναι απαραίτητος ο οδηγός για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου και να ζητείται η επαναφορά του στην υπηρεσία του Νοσοκομείου.Ο διοικητής από την πλευρά του απάντησε ότι για το θέμα της διαπιστωτικής πράξης είναι υποχρεωμένος να πράξει όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, δεσμεύτηκε όμως ότι θα αποστείλει σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας με την οποία θα ζητείται η συνέχιση της εργασίας του οδηγού στο Νοσοκομείο καθότι είναι απαραίτητος. 


Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για την κυβερνητική τακτική, αφού όπως φαίνεται θα υπάρξουν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων στα Νοσοκομεία που ενδεχομένως θα κινδυνεύσουν στο μέλλον με διαθεσιμότητα. Επίσης έγινε συζήτηση σχετικά με την πορεία και τα προβλήματα του Νοσοκομείου που ταλανίζεται από τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αφού σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του ESYNET τα τελευταία 2 χρόνια έχει χάσει το 1/4 του προσωπικού του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου