Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για εξόφληση των δεδουλευμένων Πρόσθετων Αμοιβών του προσωπικού των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 17/03/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2821

ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κύριε Γενικέ,
Λόγω καθυστερήσεων στην εκταμίευση των πιστώσεων των πρόσθετων αμοιβών του έτους 2014 και την επίσπευση των ημερομηνιών που θέτουν οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για επεξεργασία, έλεγχο και αποστολή στην ΕΑΠ, έως το Πάσχα θα έχουν εξοφληθεί τα νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες του μήνα Ιανουαρίου και μόνο.
Τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου του έτους 2013 ακόμη δεν εκταμιεύτηκαν προς τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου και ήδη μετράμε πεντάμηνη καθυστέρηση, αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πληρωθούν 15 Μαΐου. Με τη μεγάλη μείωση του εφετινού κονδυλίου (μείωση πάνω από 11 εκατ. Ευρώ) σε σχέση με πέρυσι, ο μήνας Ιανουάριος εξοφλείται σε πολλά Νοσοκομεία με οριζόντιες περικοπές στα δεδουλευμένα 30% - 60% . Το ίδιο θα συμβεί και τους επόμενους μήνες του έτους.
Ταυτόχρονα οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών παρελθόντων ετών.
Ζητάμε άμεσα να προχωρήσετε:
1. Σε εκταμίευση του κονδυλίου προς τις αρμόδιες ΥΔΕ των Πρόσθετων Αμοιβών του Δεκεμβρίου του έτους 2013
2. Με ευθύνη των Διοικήσεων των αρμοδίων Υγειονομικών Περιφερειών σε καταγραφή των Νοσοκομείων που τα εγκεκριμένα κονδύλια του τρέχοντος έτους δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και πληρώνουν τους υπαλλήλους με οριζόντιες περικοπές. Όπου κατά την καταγραφή διαπιστωθεί ανεπάρκεια του κονδυλίου για κάλυψη των ετήσιων αναγκών να υπάρξει πρόσθετη επιχορήγηση.
3. Σε Νομοθετική ρύθμιση κάλυψης των οφειλομένων προηγούμενων ετών από τους Προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, όπως κατ' επανάληψη υποσχεθήκατε στην ΠΟΕΔΗΝ.
Είναι αναλγησία να προσφεύγουν στα Δικαστήρια οι Υγειονομικοί προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Οι προσφυγές στα Δικαστήρια καθυστερούν και τα μισά από τα οφειλόμενα θα τα εισπράξουν οι Δικηγόροι. Τα νυχτερινά, οι αργίες και οι υπερωρίες μειώθηκαν κατά το ήμισυ με το Νέο Μισθολόγιο Ν. 4024/2011 και είναι κοροϊδία οι Υγειονομικοί να οδηγούνται στα Δικαστήρια.
Έστω και τώρα πράξτε τα αυτονόητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου