Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σε διαθεσιμότητα ο μοναδικός οδηγός του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κνωσσού 4 Άγ. Νικόλαος

Προς: - Βουλευτές νομού Λασιθίου κκ Γ. Πλακιωτάκη και Κ. Δερμιτζάκη
          -Διοικητή ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκη
          -Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Μακρονικολάκη
          -Εργαζόμενους ΓΝΑΝ
28/3/14

Εντελώς ξαφνικά, τη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, ο υπουργός Υγείας κατέθεσε  διάταξη στο πολυνομοσχέδιο συμφωνία της Κυβέρνησης – Τρόικα που ψηφίζεται τη Κυριακή το βράδυ, καταργώντας την ειδικότητα ΔΕ οδηγών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, θέτοντας τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο μοναδικός οδηγός του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, μπαίνει σε διαθεσιμότητα, ενώ είναι απόλυτα απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου αφού καλύπτει όλες τις ανάγκες  μεταφοράς του Νοσοκομείου και καλύπτει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (που βρίσκεται 500 μ. από το Νοσοκομείο) τον ξενώνα ΨΥΧΑΡΓΩΣ και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Δουλεύει σε σκληρές συνθήκες εντατικοποίησης και απλήρωτων υπερωριών για να ανταποκριθεί στις δεκάδες τακτικές και έκτακτες υποχρεώσεις, εκτελώντας  καθήκοντα ακόμα και πέρα από την ειδικότητα του.
 Η απομάκρυνση του θα έχει τραγικές συνέπειες στη καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείου μας, στερώντας τα από τη διακίνηση υλικών, φαρμάκων, εγγράφων και εφοδιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ασφάλεια των ασθενών.
Η επιχειρούμενη μετακίνηση του προς το ΕΚΑΒ και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθεί είναι πρόσχημα. Εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της Κυβέρνησης για ολοκληρωτικό πέρασμα των υπηρεσιών Υγείας στον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε και ας το ακούσουν καλά από τις διοικήσεις του νοσοκομείου και της ΥΠΕ μέχρι τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας και τη Κυβέρνηση ότι θα αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε διαθεσιμότητα – κινητικότητα, πόσο μάλλον απόλυση συναδέλφων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας. σε ένδειξη αγωνιστικής επαγρύπνησης, και συναδελφική αλληλεγγύης να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 31/3 από τος 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και σε κατάληψη του γραφέιου της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Καλούμε το λαό, σωματεία και συλλόγους, όλους τους εργαζόμενους της Κρήτης σε ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα, υπεράσπισης των νοσοκομείων και της δωρεάν Υγείας για όλους.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και να απαιτήσουν άμεση απόσυρση της διάταξης διαθεσιμότητας της ειδικότητας ΔΕ οδηγών στα νοσοκομεία της χώρας, διαφορετικά θα είναι υπόλογοι στο λαό και τους εργαζόμενους του Ηρακλείου.

Καλούμε το Διοικητή της 7ης Υ.Π.Ε. και το Διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  να αρνηθούν να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των οδηγών, ενημερώνοντας άμεσα το υπουργείο Υγείας για την απόλυτη αναγκαιότητα των υπηρεσιών τους στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. 

Για το ΔΣ

ο πρόεδρος     η Γραμματέας


Γ.Μανουσάκης      Π. Κιτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου