Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Στα πέντε Νοσοκομεία της κατηγορίας του με τη χαμηλότερη αξιολόγηση το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στην υποτιθέμενη αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας


Κρίθηκαν λέει  τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!!!
Με ποιους όρους και ποια κριτήρια;
Μήπως με βάση την   καλύτερη  και  ανθρωπινότερη εξυπηρέτηση των ασθενών ;
Μήπως με βάση την επιτυχή έκβαση της νοσηλείας των ασθενών;
Μήπως με βάση την ποιότητα παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών;
Μήπως με βάση την  εξυπηρέτηση και φροντίδα των ανασφαλίστων και φτωχών συμπολιτών μας;
Όχι ! Κανένα  από αυτά τα κριτήρια δεν λήφθηκε υπόψη!

Με «οικονομικούς  και λειτουργικούς  δείκτες»   έκρινε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υπό τον Α. Γεωργιάδη τα νοσοκομεία της χώρας.
Και έβγαλε τις λίστες με τα «άριστα»  και τα «χείριστα» για το 2013. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ανάμεσα στα τελευταία (στα "χειρότερα")  φιγουράρει και το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου...

Αλήθεια ποια είναι τα «οικονομικά κριτήρια»;

Μα ποιο νοσοκομείο ανταποκρίθηκε καλύτερα στους  μνημονιακούς στόχους που έθεσε η συγκυβέρνηση με την  τρόικα, κυρίως με βάση την περιβόητη «εξοικονόμηση πόρων»  από εκτεταμένες  περικοπές σε όλα τα επίπεδα.

Με βάση  ποιο μείωσε  περισσότερο  τις δαπάνες για αγορές φαρμάκων, υλικών, αντιδραστηρίων και υπηρεσιών ( και την πλήρωσαν τη νύφη  οι ασθενείς), για να μειώσει  το Μέσο Κόστος Νοσηλείας...
Με βάση ποιο χαράτσωσε πιο καλά  τους ασθενείς του με όλες τις μεθόδους και μέσα (και από τα απογευματινά ιατρεία)  και κυνήγησε τους  ανασφαλίστους ώστε να έχει έσοδα.

Με βάση ποιο "μπούκωσε" πιο πολύ τους ασθενείς του με γενόσημα φάρμακα.

Και πώς μπορείς να συγκρίνεις  "λειτουργικούς δείκτες"  σε νοσοκομεία   έστω και της ίδιας δυναμικότητας κλινών, όταν κάποια από αυτά  λειτουργούν τουλάχιστον μισές μέρες του  μήνα   χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες (βλεπετε  φρόντισαν και φροντίζουν γι αυτό οι "αξιολογητές" του υπουργείου υγείας και η συγκυβέρνηση)  και  όταν όλα τα περιστατικά της περιοχής τους διακομίζονται αναγκαστικά ή εκρέουν σε άλλες περιοχές;

Ας μην υπάρχουν αυταπάτες.
Η περίφημη αξιολόγηση των νοσοκομείων βασίζεται στο ποιο από αυτά ακολουθεί με μεγαλύτερη πιστότητα  τις  μνημονιακές επιταγές συγκυβέρνησης και τρόικας.

Η περίφημη αξιολόγηση των νοσοκομείων βασίζεται κυρίως στο ποιο λειτούργησε, καλύτερα από τα άλλα, με επιχειρηματικές λογικές και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ποιο δηλαδή λειτούργησε καλύτερα σαν ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία.

Η περίφημη αξιολόγηση των νοσοκομείων δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη εργαλείο για να ενταθεί ο ανταγωνισμός  των διοικήσεων στο ποια θα εφαρμόσει με μεγαλύτερη πιστότητα και ακρίβεια τις πολιτικές διάλυσης της όποιας δημόσιας υπηρεσίας υπάρχει ακόμη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ ,  στο ποια θα εφαρμόσει  καλύτερα  την  εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών τους.

Αναδημοσίευση (όχι ο τίτλος) από το ιστολόγιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νοσοκομείου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου