Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Απολύσεις μετά από 103 χρόνια !

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας ΑΔΕΔΥ

Στις 22 Μαρτίου οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν οχτώ μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης εργαζόμενοι σε  υπουργεία), οδηγούνται σε απόλυση και θα είναι οι πρώτοι μετά από 103 χρόνια! Θα ακολουθήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς της ανεργίας.

Την ίδια στιγμή κατατίθεται προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο οδηγούνται σε κλείσιμο οργανισμοί προκειμένου οι δραστηριότητες τους να δοθούν βορά στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Παράλληλα, μέσω της υποχρεωτικής ποσόστωσης στη «αξιολόγηση», θεσμοθετείται ο ασφυκτικός έλεγχος του δημοσίου, επανασυστήνονται πελατειακά δίκτυα με στόχο τη τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Πίσω όμως από το νέο σύστημα αξιολόγησης και τη ρύθμιση που προβλέπει για τον επανέλεγχο των προσλήψεων στο Δημόσιο, με σύμβασεις εργασίας αορίστου χρόνου, κρύβεται η πρόθεση της κυβέρνησης για τη συκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη θεσμοθέτηση μόνιμου μηχανισμού απολύσεων, οδηγώντας στην έξοδο χιλιάδες εργαζομένους του Δημοσίου το επόμενο διάστημα.

Ανομολόγητος στόχος της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση αυτών των εργαζομένων με «φτηνούς» των 490€, χωρίς δικαιώματα, έρμαια του πελατειακού κράτους και η συστηματική διάλυση δομών υποστήριξης του κοινωνικού κράτους.
Ο αγώνας των εργαζομένων στο δημόσιο δεν αφορά μόνο το δικαίωμα τους στη δουλειά, είναι αγώνας ενάντια στην ανεργία, για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και ως τέτοιος οφείλει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά.
Η Α.Α.Ρ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Μάρτη και στη 48ωρη στις 19 και 20 του μήνα, οι οποίες πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή ενός πολύμορφου αγώνα διαρκείας, που μαζί με και με άλλους κοινωνικούς φορείς, θα στοχεύει στο σταμάτημα των απολύσεων και στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν και την εφαρμόζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου