Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εkriti.gr: Ο κρητικός γιατρός που σόκαρε το Ευρωκοινοβούλιο με τα λόγια και τις φωτογραφίες του

Εκείνο που σκόπιμα παραβλέπει ο υπουργός υγείας και δεν σκέφτηκαν να κάνουν οι θιγόμενοι από τη λεγόμενη "μεταρρύθμιση" στον τομέα της υγείας έπραξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου και μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου,  Κωνσταντίνος Νικολαράκης.

Συγκέντρωσε δηλαδή  όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η υγεία στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις προβλήματος ανθρωπιστικής φύσεως (ανάμεσα τους και δημοσίευμα του εγκυρότερου ξένου ιατρικού περιοδικού Lancet που μιλάει για την Ελληνική κρίση στην υγεία)  και μετέβη στις Βρυξέλλες όπου τα παρέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερώνοντας σχετικά και τον ίδιο τον Επίτροπο Υγείας.

Ο κ Νικολαράκης μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και το Νίκο Ψιλάκη τόνισε ότι η επίσκεψη του στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε εκείνο που φοβόταν, ότι δηλαδή εκεί γνωρίζουν τα τεχνοκρατικά στοιχεία της δήθεν μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας αλλά δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον άνθρωπο.



Όπως χαρακτηριστικά τους εξήγησε, «Εδώ χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, 3000 χιλιόμετρα όμως από εδώ σπαράζει και ραγίζει η καρδιά του Έλληνα πολίτη. Εμείς οι Έλληνες γιατροί δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε ελεημοσύνη…Ήρθαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως κάθε οικονομική κρίση αυτού του μεγέθους, σαν αυτή που πλήττει την πατρίδα μας σήμερα, συνοδεύτηκε από κρίση ανθρωπιστικής φύσεως. Τα ίδια έχουν γίνει στο παρελθόν, έτσι γίνεται και σ εμάς σήμερα. Το ζήτημα της υγείας στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μείζον πρόβλημα ανθρωπιστικής φύσεως".

Για να στηρίξει τις απόψεις του ο κ Νικολαράκης πήγε κρατώντας στα χέρια του συγκεκριμένα στοιχεία, που ουδείς στο Ευρωκοινοβούλιο αμφισβήτησε.

Μίλησε για τα 4 εκ Ελλήνων που βρίσκονται σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας με ετήσια έσοδα λιγότερα των 4.000 ευρώ, για το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων , για τους 750.000 πολίτες που είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία πρόσβαση στο ΕΣΥ, (ανάμεσα τους και χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν καν εμβολιαστεί), για την αύξηση των κρουσμάτων AIDS , για την αύξηση κατά 30% των ασθενών που προσέρχονται στα κρατικά θεραπευτικά ιδρύματα τα τελευταία 4 χρόνια και πολλά άλλα.

Ο ίδιος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου εργάζεται με τους 68 γιατρούς πριν το 2009 και τους 48 σήμερα, επίσης παρέθεσε στοιχεία του μεγαλύτερου Μαιευτηρίου της Αθήνας όπου μητέρες εγκαταλείπουν κρυφά τα βράδια τα παιδιά τους, μετά την αποθεραπεία τους, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος νοσηλείας τους.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο εκεί. Έκανε κι ένα βήμα παραπέρα και έδειξε σειρά φωτογραφιών με ανήμπορους κατάκοιτους  ανθρώπους , ανθρώπους με παραπληγία 100% που η αρμόδια υγειονομική επιτροπή τους στερεί το σχετικό επίδομα χαρακτηρίζοντας τους ως μη παραπληγικούς.

Όπως τους εξήγησε ο κ Νικολαράκης ,80.000 άνθρωποι είναι σήμερα στην Ελλάδα στο κρεβάτι περιμένοντας τις  ανύπαρκτες επιτροπές να αποφανθούν για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν όπως όλοι εμείς ώστε να πάρουν το επίδομα που δικαιούνται .

Τα λεγόμενα του ψυχιάτρου στην ειδικότητα, από τον Άγιο Νικόλαο , φαίνεται να έγιναν κατανοητά από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και όπως ο ίδιος είπε διαπίστωσε πως σε δύο σημεία, τουλάχιστον, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την παρέμβαση τους. Το ένα έχει να κάνει με τα μη εμβολιασμένα παιδιά και το άλλο με τους κατάκοιτους ασθενείς που περιμένουν να περάσουν από επιτροπές.

Ο κ Νικολαράκης φέρεται αποφασισμένος να φτάσει το θέμα μέχρι και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς όπως είπε «ως γιατροί δεν θεραπεύουμε νούμερα αλλά ανθρώπους»

Εξάλλου ο ίδιος θεωρεί υποχρέωση της ΕΕ να παρέμβει και να δώσει λύση «Όταν με υποκριτικό τρόπο η Ευρώπη στηρίζει ανθρώπους στην υποσαχάρια  Αφρική καλό είναι να βλέπει και τι γίνεται στην αυλή της» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ε.Β


Αναδημοσίευση από τη σελίδα ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου