Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Και ο μοναδικός νυχτοφύλακας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε διαθεσιμότητα

Κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την προηγούμενη Κυριακή ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης της τελευταία στιγμή συμπεριέλαβε ρύθμιση με την οποία εκτός από τους οδηγούς των Νοσοκομείων, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και οι φύλακες - νυχτοφύλακες, για ένα μήνα, και μετά μεταφέρονται στο ίδιο Νοσοκομείο ως ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό – Τραυματιοφορείς. Με τη ρύθμιση αυτή μπαίνει σε διαθεσιμότητα και ο μοναδικός νυχτοφύλακας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ο οποίος καλύπτει  με κυκλικές βάρδιες το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου. 

Για το θέμα της διαθεσιμότητας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία μετά από τη συνάντηση της με τον Υπουργό Υγείας τη Δευτέρα 31/1:

"Κατά την Συγκέντρωση της Απεργιακής Κινητοποίησης Δευτέρα 31/3/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της ΠΟΕΔΗΝ, Προέδρων Σωματείων και Οδηγών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Επισημάναμε το λειτουργικό χάος που θα επιφέρει στα Νοσοκομεία η κατάργηση του Κλάδου των Οδηγών και η μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ μέσω της διαθεσιμότητας ενός μήνα.
Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι αλλοιώνονται οι σκοποί της οργανικής σύστασης του ΕΚΑΒ. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις διαθεσιμότητες του προσωπικού ΥΕ Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων.
Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η διαθεσιμότητα είναι κλειστή και δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος των Νοσοκομείων με απόλυση. Οι Οδηγοί μεταφέρονται στο ΕΚΑΒ. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ θα διαθέτει στα Νοσοκομεία ανά εξάμηνο Οδηγούς από τους νυν υπηρετούντες ανάλογα των αναγκών τους.
Στο μήνα της διαθεσιμότητας οι ανάγκες των Νοσοκομείων θα αντιμετωπιστούν από το ΕΚΑΒ με διάθεση που απαραίτητου προσωπικού. Οι ΥΕ Φύλακες – Νυχτοφύλακες μέσω διαθεσιμότητας ενός μήνα μεταφέρονται στο ίδιο Νοσοκομείο ως ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό – Τραυματιοφορείς.
Δεν προτιθέμεθα είπε να συνεχίσουμε τις διαθεσιμότητες στις άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Δεν προτιθέμεθα συνέχισε να καταργήσουμε Νοσοκομεία πλην των Κρεστένων και το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών των οποίων οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν μέσω διαθεσιμότητας στα διπλανά Νοσοκομεία.
Ο Υπουργός Υγείας καταστρέφει την Δημόσια Υγεία, Καταργεί Νοσοκομεία, υπηρεσίες, κλινικές, κλίνες και οργανικές θέσεις. Θέτει πολυάριθμο προσωπικό σε Διαθεσιμότητα. Ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες των Νοσοκομείων.
Συνεχίζουμε τις Κινητοποιήσεις.
Προκηρύσσουμε για τους Οδηγούς των Νοσοκομείων τους Φύλακες – Νυχτοφύλακες επαναλαμβανόμενες 24ωρες Απεργιακές Κινητοποιήσεις χωρίς Προσωπικό Ασφαλείας.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου