Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ηράκλειο: Πέθανε αβοήθητος γιατί δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου λόγω ... διαθεσιμότητας


Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 33χρονος στο Καστέλι Ηρακλείου λόγω... διαθεσιμότητας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης ο νεαρός άνδρας από το Πακιστάν, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καστελίου για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Λόγω ... διαθεσιμότητας όμως και ενώ υπήρχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε οδηγός!

Ο γιατρός αναγκάστηκε να πάει με το δικό του αυτοκίνητο στο σημείο όπου βρισκόταν ο άνδρας, προκειμένου να τον εξετάσει. Όταν έφτασε εκεί όμως, ήταν ήδη αργά για τον νεαρό αλλοδαπό, που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο χώρο όπου διέμενε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Κ.Υ. Καστελίου, υπάρχει ένα ασθενοφόρο χωρίς όμως οδηγό, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος το έχει χρειαστεί, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι γιατροί να αναγκάζονται να πηγαίνουν μόνοι τους και με ιδιωτικό όχημα στο σημείο από όπου έχουν κληθεί. Στο ΚΥ Αρκαλοχωρίου υπάρχει επίσης σοβαρό πρόβλημα στη κάλυψη των βαρδιών του οδηγού ασθενοφόρου, αφού και οι δυο, μεταφέρθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, αφήνοντας πίσω τους κενές θέσεις... 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου