Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Η ΔΥΠΕ Κρήτης εξέδωσε σήμερα 16/4/14 δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι μετά από επίμονο ενδιαφέρον του κου Γρηγοράκη προκηρύχθηκαν  είκοσι (20) θέσεις επικουρικών ιατρών για τα νοσοκομεία της Κρήτης, μεταξύ των οποίων 1 θέση παιδιατρικής στο Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.
Μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να το παρουσιάσουν αυτό προεκλογικά ως κίνηση της κυβέρνησης που ενισχύει  τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας.
Όμως δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται.

Έχουμε γράψει και μιλήσει πολλές φορές για τα τεράστια κενά που έχει προκαλέσει η μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (όπως και σε όλα τα Νοσοκομεία) σε όλες τις υπηρεσίες, ιατρική, νοσηλευτική, διοικητική. Τα κενά αυτά προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας, προβλήματα που πλήττουν πρωτίστως τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας και του νομού μας.

Για το σοβαρό αυτό θέμα συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα από φορείς του Δήμου Αγ. Νικολάου και του νομού που με επικεφαλής το δήμαρχο Δ. Κουνενάκη και  κάλεσε το διοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης η. Αντ. Γρηγοράκη να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για να ακούσει και να δει τα προβλήματα και να προτείνει και να δώσει λύσεις.
Αυτό έγινε πριν πέντε μήνες, στις 10 Δεκεμβρίου 2013,  και ενώπιον του δημάρχου, των διοικητών των 4 Νοσοκομείων, των δύο βουλευτών του νομού και πολλών εκπροσώπων φορέων ο κ. Γρηγοράκης ανέφερε ότι  έχουν ζητηθεί 6 επικουρικοί γιατροί για τα Νοσοκομεία του Νομού  Λασιθίου εκ των οποίων 2 για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ενώ θα ζητηθούν άλλοι 2(παιδίατρος και αναισθησιολόγος).

από την επίσκεψη του κ. Γρηγοράκη στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου 

Τελικά από τους 4  (2+2) επικουρικούς ιατρούς που ανέφερε ο διοικητής της ΔΥΠΕ ότι θα έρθουν στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, προκηρύχθηκε μόνο η μία θέση, της παιδιατρικής, και μάλιστα 5 μήνες μετά,  και αφού πρώτα έκλεισε άλλες δύο φορές η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου και έγινε θέμα στα μέσα ενημέρωσης.
 Επίσης, πέντε μήνες μετά την επίσκεψη του διοικητή της ΔΥΠΕ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, κάτι που ο κ. Γρηγοράκης είχε δεσμευθεί ότι θα γίνει άμεσα. Ακόμη, ούτε ανακατανομή του ποσού των εφημεριών έγινε, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Γρηγοράκης, ενώ το Νοσοκομείο εξακολουθεί εδώ και πέντε μήνες να είναι χωρίς Δ.Σ με αποτέλεσμα να μην γίνονται διαγωνισμοί και  να μην πληρώνονται οι προμηθευτές, οι εφημερίες των γιατρών και τα νυχτερινά και οι αργίες του προσωπικού.

Ουσιαστικά οι φορείς του Αγίου Νικολάου και του νομού έγιναν αποδέκτες  από τον διοικητή της ΔΥΠΕ υποσχέσεων που τελικά δεν εκπληρώθηκαν, ούτε στο ελάχιστο.
Και αυτό είναι κάτι που βλάπτει σοβαρά της λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ειδικά σε μια μια στιγμή που ξεκινά άλλη μία τουριστική περίοδος που επιβάλλει την πλήρη και ασφαλή λειτουργία του  Νοσοκομείου σε μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Καλούμε τους φορείς του Δήμου Αγ. Νικολάου και του ν. Λασιθίου να κατανοήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να επανεκτιμήσουν την στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στην πολιτική της ΔΥΠΕ Κρήτης για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, πριν να είναι αργά.
Από λόγια και υποσχέσεις, χορτάσαμε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου