Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Στο στόχαστρο τώρα και οι ΔΕ εργαζόμενοι στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης υποστηρικτικων και τεχνικών υπηρεσιών

Το σχέδιο διάλυσης των Νοσοκομείων και της ιδιωτικοποίησης των Υπηρειών τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και τις διαψεύσεις από την πλευρά του Υπ. Υγείας.
Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ με ημερομηνία 11/12/20013 “κατέφθασε” έγγραφο με το οποίο ζητείται να καταγραφούν όχι μόνο οι θέσεις του προσωπικού της ΥΕ κατηγορίας αλλά και των κλαδων που είναι ΔΕ (μέσης εκπαίδευσης).
Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει αρ. Πρωτ. 18565 η καταγραφή πρέπει να είναι ονομαστική με τα πλήρη στοιχεία των υπάλληλων, όπως και στην περίπτωση των οδηγών των Νοσοκομείων.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σύμφωνα με το έγγραφο οι κλαδοι που υπηρετούν οι εργαζόμενοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαρίστριες, φύλαξη, εστίαση κλπ) και είναι στην ΥΕ θα μετατραπούν σε βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό ενώ οι κλάδοι ΔΕ (προφανώς τεχνικοί, μάγειροι κλπ) θα μετατρπούν σε θέσεις Δε Διοικητικού.
Το σχέδιο της πληρους ιδιωτικοποίησης αυτών των κλαδων είναι προ των πυλών, προκειμένου οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που καραδοκούν να αναλάβουν “δράση”
Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί και με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ιδιωτικοποίηση του εργαστηριακού τομέα τότε είναι προφανές ότι τα Νοσοκομεία μόνο κατ' όνομα θα είναι δημόσια αφού θα έχουν πλήρως αλωθεί από ιδιώτες.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου