Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου για τη σύσκεψη για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
11/12/2013

Οι μάσκες έπεσαν στην ανοιχτή συνάντηση της επιτροπής αγώνα για τη στήριξη του Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάου με το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης και με τους βουλευτές του νομού Λασιθίου την Τρίτη 10/12 στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Αντί να δώσει απαντήσεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ο βουλευτής της Νεάς Δημοκρατίας κ. Γ. Πλακιωτάκης επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ κομματικής προπαγάνδας με στόχο να παρουσιάσει το μνημόνιο ως μονόδρομο, να δικαιολογήσει τη συνεχόμενη περικοπή χρηματοδοτήσεων προς τα Νοσοκομεία,  να κατηγορήσει τους εκπρόσωπους των εργαζομένων και να συκοφαντήσει το ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του.

Όσο για την απορία «μα πού θα βρείτε τα λεφτά;» η απάντηση είναι απλή αλλά και καθοριστική για τη διαφορά μας. Από αυτούς που πράγματι έχουν και συμβάλλουν ελάχιστα. Μόνο τα ονόματα της λίστας Λαγκαρντ να κοιτάξουν θα καταλάβουν γιατί με τις κυβερνήσεις του μνημονίου δεν πρόκειται ελεγχθεί κανείς.

Από την άλλη, ο διοικητής της ΔΥΠΕ  κ. Γρηγοράκης απέφυγε να δώσει την παραμικρή συγκεκριμένη απάντηση
για την περικοπή των κονδυλίων για τις εφημερίες,
για την επιστροφή ή αντικατάσταση του προσωπικού που έχει αποσπάσει στο Ηράκλειο,
για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με συγκεκριμένες θέσεις μόνιμου προσωπικού,
για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού της νέας πτέρυγας.

Προσπάθησε μάλιστα να παραπλανήσει την επιτροπή και όλους τους παρόντες αναφέροντας ψευδώς ότι το Νοσοκομείο διαθέτει υπόλοιπο στον προϋπολογισμό του 150.000 ευρώ με το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί ο εξοπλισμός  της νέας πτέρυγας, ενώ πρόκειται για λογιστικό υπόλοιπο εκκρεμούντων παραγγελιών και ενταλμάτων που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά του εξοπλισμού. Μάλιστα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει ζητήσει τροποποίηση του προϋπολογισμού του με πρόσθεση του αναγκαίου ποσού για τη νέα πτέρυγα (περίπου 270.000 €), αίτημα που έχει απορριφθεί προφορικά από τη ΔΥΠΕ, θέμα για το οποίο δεν έδωσε καμιά απάντηση ο κ. Γρηγοράκης όταν τέθηκε από τον απερχόμενο διοικητή του Νοσοκομείου. Τέλος οι εξαγγελίες περί πρόσληψης 4 επικουρικών ιατρών αποτελούν "ασπιρίνη" μπροστά στα μεγάλα και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ είναι και απροσδιόριστο πότε ακριβώς θα προσληφθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των εργαζομένων και των ιατρών  για την κατάσταση και την πορεία του Νοσοκομείου, που είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης μνημονιακής πολιτικής εις βάρος της δημόσιας υγείας με περικοπές πόρων και προσλήψεων και μεταφορά του κόστους στους πολίτες.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να αγωνιστεί και να απαιτήσει το δικαίωμα της για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και να διεκδικήσει τη διασφάλιση της ποιοτικής και πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη νοσοκομειακή περίθαλψη ολόκληρου του νομού.

Ο προϋπολογισμός που μόλις ψηφίστηκε περικόπτει τις δαπάνες στην Υγεία κατά 1 δις €.  Οι προοπτικές είναι δραματικές. 

Οι καταστροφικές πολιτικές για τη Δημόσια Υγεία θα σταματήσουν μόνο με την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου