Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αποτελέσματα της συνεδρίασης της Τρίτης 10-12-2013


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αποτελέσματα της συνεδρίασης της Τρίτης  10-12-2013


Την Τρίτη 10-12-2013 συνεδρίασε η επιτροπή για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου,  στην οποία εκλήθησαν  και παρέστησαν οι Βουλευτές κ.Πλακιωτάκης Γιάννης , κ. Δερμιτζάκης Κώστας και ο Διοικητής  της 7ης ΥΠΕ κ.Γρηγοράκης .
Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου  εκπρόσωποι φορέων, ο Διοικητής των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου και οι Υποδιοικητές των άλλων μονάδων υγείας.
Από τους εκπροσώπους των φορέων καθώς και  από μέλη της επιτροπής αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Απ΄αυτά προκύπτει ότι οι Υπηρεσίες υγείας προς τον πληθυσμό τόσο του Δήμου Αγίου Νικολάου όσο και του υπολοίπου Νομού ,φθίνουν εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού ,της περικοπής των  οικονομικών, της ανεπάρκειας των προμηθειών.
Ορισμένες κλινικές υπολειτουργούν  και κρίσιμοι τομείς στο Νοσοκομείο αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι οιωνοί δεν είναι καλοί τόσο εξαιτίας  της περικοπής των πόρων  όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι μονάδες της υγείας του Νομού.
Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το οποίο διαδραματίζει Νομαρχιακό ρόλο, δέχεται πολύ μεγάλη  πίεση από τα γενικότερα προβλήματα με αποτέλεσμα  να μην  μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες  εντός Νομού και να μεταφέρονται όλο και περισσότεροι ασθενείς στις μονάδες υγείας του Ηρακλείου.
Με έμφαση επίσης τέθηκε το θέμα της στήριξης του ανεπτυγμένου τουρισμού στην περιοχή και δεν νοείται ανάπτυξη αυτού του κρίσιμου τομέα της οικονομίας μας χωρίς την ασφάλεια των υποδομών υγείας.
Οι Βουλευτές τοποθετήθηκαν επί των προβλημάτων και ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ.Γρηγοράκης στη δική του τοποθέτηση και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων  που έχει, ανέφερε μεταξύ των άλλων:
1)Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το Νοσοκομείο Νεάπολης με την εξασφάλιση της αυτονομίας του ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η μελέτη του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.
2)Θα εξασφαλισθούν  άμεσα τουλάχιστον 140.000 €  για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παροχές υγείας στο Νομό.
Επίσης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού για την λειτουργία των ανελκυστήρων στη νέα πτέρυγα.
3)Θα εξασφαλισθεί  δικαιότερη κατανομή στο θέμα των εφημεριών για το 2014 δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είχε αδικηθεί κατάφωρα κατά την τρέχουσα περίοδο.
4)Εχουν ζητηθεί 6 γιατροί για τα Νοσοκομεία του Νομού  Λασιθίου εκ των οποίων 2 για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ενώ θα ζητηθούν άλλοι 2(παιδίατρος και αναισθησιολόγος).
5)Από την κατανομή των νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ο Νομός Λασιθίου θα λάβει ικανό αριθμό  για την  αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων.
6)Ο κ. Γρηγοράκης ανέφερε ότι δεν θα κλείσει κανένα Νοσοκομείο στο Νομό και ότι δεν θα υπάρξει θέμα διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους των μονάδων υγείας .

Η προσπάθεια της επιτροπής θα είναι συνεχής με στόχο σε πρώτη φάση να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία του Νοσοκομείου και να εξασφαλισθεί προσωπικό, οικονομικά, υλικά για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη της κοινωνίας μας και του τουρισμού.
Περιμένουμε  τόσο από τους Βουλευτές όσο και από την ΥΠΕ συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και από τους φορείς και τους πολίτες τη στήριξη των προσπαθειών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και εν όψει των επερχόμενων εορτών ,χρειάζεται να παρθούν μέτρα για να μην κλίνουν κρίσιμες κλινικές.
Το θέμα της υγείας και του Νοσοκομείου είναι υπόθεση του καθενός.

                                               Αγιος Νικόλαος 12-12-2013
Για την επιτροπή αγώνα


Δημήτρης Κουνενάκης
Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου