Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στην... εντατική με στιγμές έντασης το Ν. Αγ. Νικολάου


Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/12/2013, 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2013, 22:12

Ισχυρό είναι το νέο πλήγμα για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, μετά τα αλλεπάλληλα άνοιξε-κλείσε σε ζωτικής σημασίας κλινικές. Σήμερα νέα κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που κάνουν λόγο ακόμη και σε ελλείψεις σε φάρμακα.

Στη γενική συνέλευση, διάχυτη ήταν η αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο του νοσοκομείου όσο και των ίδιων των εργαζόμενων και όλα αυτά γιατί, όπως υποστηρίζουν, τα προβλήματα παραμένουν και όχι μόνο δεν αλλάζει προς το καλύτερο κάτι, αλλά η κατάσταση τείνει να επιδεινωθεί.

Και δεν είναι άλλα, από την υποστελέχωση του νοσοκομείου, και μάλιστα σε μονάδες αναγκαίες για τη δημόσια υγεία, κάτι που ήταν φανερό και στη συνέλευση με χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατροί και προσωπικό να μην μπορούν να μείνουν για πολύ ώρα στη συζήτηση, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασία; Τις οριζόντιες περικοπές στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Την κινητικότητα και η διαθεσιμότητα.


Όπως τονίστηκε στην συνέλευση, στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου, έχουν ξεκινήσει ήδη οι απολύσεις, ενώ όλοι περιμένουν το επόμενο χτύπημα της κυβέρνησης, καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού τους παραμένει το ενδεχόμενο και ο φόβος, του να μείνει χωρίς παροχές υγείας κάποια στιγμή ο νομός Λασιθίου.  


Κύριο μέλημά των εργαζομένων, να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο όπως πριν, δηλαδή σαν κεντρικό νοσοκομείο, με τη λειτουργία όλων των κλινικών για την κάλυψη των αναγκών όλου του νομού.

Δεν έλειψε ωστόσο και η ένταση μεταξύ εργαζομένων, και η συνέλευση έληξε απρόσμενα, με σκοπό να συνεχιστεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, όπου το "παρών" θα δώσουν στη συνέλευση βουλευτές και τοπικοί φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι έκαναν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής, πως πρέπει να συμμετέχουν στον αγώνα τους, καθώς το πρόβλημα με τις διαστάσεις που έχει πάρει, απειλεί πλέον τη δημόσια υγεία όλων.


Του Βαγγέλη Κουμαντάκη
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου