Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Aνακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τις εξελίξεις στην υγεία και τη διαθεσιμότητα, και για την 24ωρη απεργία της 11ης Δεκεμβρίου

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση στοχοποιεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προκειμένου να ξεφορτωθεί δαπάνες και να οδηγήσει πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό σε Διαθεσιμότητα.

Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αναγκάζονται να αναστείλουν βασικές λειτουργίες τους. Στέρεψαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής και άλλα βασικά υλικά. 
Αναστέλλονται επείγοντα χειρουργεία από έλλειψη υλικών και ασθενείς διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία που διαθέτουν υλικά για να χειρουργηθούν (έως ότου στερέψουν και εκεί).

Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού καθότι αποδεκατίστηκαν από τις μηδενικές προσλήψεις και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Ο Προϋπολογισμός των Νοσοκομείων θα είναι στη καλύτερη των περιπτώσεων μειωμένος 300εκ.ευρώ του χρόνου.

Τη στιγμή που πάνω από 3 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι (έμμεσα, άμεσα) και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα, θεσμοθετούνται νέα χαράτσια (25€ κατά την εισαγωγή) δυσκολεύοντας περισσότερο την πρόσβαση.

Η κυβέρνηση μεθοδεύει βίαιες αλλαγές του Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας με νέα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων, Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών και συρρίκνωση των υφιστάμενων λειτουργιών των μεγάλων Νοσοκομείων.

Κατά δήλωση του ιδίου ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ της κυβέρνησης, παραδίδει στη πυρά των Διαθεσιμοτήτων όσο προσωπικό χρειαστεί προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για 12.500 Διαθεσιμότητες στο δεύτερο κύμα του έτους 2014, μετά τις 1665 που διέθεσε στο πρώτο κύμα (έτος 2013).

Ο Υπουργός Υγείας προσδιόρισε τις πηγές:
• Από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία που οδηγούνται σε κατάργηση. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στηρίζουν το Σύστημα Ψυχικής Υγείας σε ποσοστό 80%, σε περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξανόμενες. Η πληρότητα των κλινικών τους είναι 150% όπως και των Ψυχιατρικών Τομέων των Γενικών Νοσοκομείων. Η κατάργησή τους θα οδηγήσει τους ψυχικά πάσχοντες ασθενείς να φιλοξενούνται στα παγκάκια και στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ. Ανθρωποφαγία της κυβέρνησης που πρέπει να αποτρέψουμε.
• Από μειώσεις Κλινικών – Κλινών και Οργανικών Θέσεων των μεγάλων Νοσοκομείων μέσω της έκδοσης Νέων Οργανισμών.
• Από οριζόντιες καταργήσεις ειδικοτήτων.

Ο Υπουργός Υγείας ήδη έβαλε στο στόχαστρο τους οδηγούς των Νοσοκομείων και συλλέγει τα υπηρεσιακά τους στοιχεία προκειμένου εν συνόλω να τους διαθέσει στο ΕΚΑΒ. Οι οδηγοί Τεχνικού των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται για το ΕΚΑΒ (ΔΕ πληρωμάτων Ασθενοφόρων).
Στα Νοσοκομεία είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση δρομολογίων (εσωτερικές διακομιδές, μεταφορές υλικών, φαγητού, αίματος κ.α.)

Στοχοποιημένες είναι στο σύνολο οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (Διοικητικές, Τεχνικές Υπηρεσίες, πλυντήρια, μαγειρεία κα) προκειμένου να τεθεί μεγάλος αριθμός του υπηρετούντος προσωπικού σε Διαθεσιμότητα. Μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει ο Υπουργός Υγείας τους Υγειονομικούς σε πειραματόζωα προς Διαθεσιμότητα προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Στα Νοσοκομεία απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο Υπουργός Υγείας διαλύει «χαιρέκακα» το Δημόσιο Τομέα Υγείας. Στις στάχτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας κτίζει το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ του προφίλ.

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
Να αποτρέψουμε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις Διαθεσιμότητες Υγειονομικού προσωπικού.

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Με νέα Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα οργανώνουμε Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας:

  • Για τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας
  • Για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας έξω από τα γραφεία των κατά τόπους Υγειονομικών Περιφερειών 12 το μεσημέρι.

Στο μεσοδιάστημα οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσης , Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, αποκλεισμό των Εξωτερικών Ιατρείων για τη μη είσπραξη του 5ευρω.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ               ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου