Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για τη δίκη των 4 πολιτών που κατηγορούνται για τον αποκλεισμό- κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φεβρουάριο 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την Τρίτη 17/12/2013 δικάζονται στο πρωτοδικείο Νεάπολης Κρήτης  4 πολίτες κατηγορούμενοι για την κατάληψη - αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φεβρουάριο του 2012. 
Κατηγορούμενοι είναι οι  οι Δαμιανός Χαλκιαδάκης (φαρμακοποιός, μέλος και πρ. Γραμματέας  του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΓ. Νικολάου), Βασίλης Χατζηδάκης (ελευθ. επαγγελματίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγ. Νικολάου, πρ. επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης), Ματθαίος Φιλιππάκης (δασολόγος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Νικολάου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δασολόγος στη Διευθ. δασών Λασιθίου  σε διαθεσιμότητα εδώ και ένα χρόνο για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση στο Βαθύ στις 28/10/2011) και Όλγα Δρακάκη (εργαζόμενη στο Κτήριο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, ενεργός πολίτης και μέλος των "Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου").

Η κατάληψη - αποκλεισμός της αντιπεριφέρειας Λασιθίου αποφασίστηκε από τη μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει ποτέ στον Άγ. Νικόλαο με συμμετοχή περισσότερων από 1500 πολίτες στις 12/2/2012, ενόψει της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου στη Βουλή. Η κατάληψη - αποκλεισμός στηρίχτηκε  με συμμετοχή και ανακοινώσεις από φορείς της περιοχής και του νομού όπως το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Νικολάου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, η Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Λασιθίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Μεραμβέλλου και Ορ. Λασιθίου κα Ακόμη, εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν την κατάληψη μέχρι τη λήξη της.

Στα πλαίσια της τρομοκράτησης των πολιτών για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια, δημιουργήθηκε από τις αρχές δικογραφία και στοχοποιήθηκαν 4 συγκεκριμένοι πολίτες, οι οποίου βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι γιατί συμμετείχαν σε μια συλλογική πράξη κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια.

Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα συμπαράστασης στους κατηγορούμενους  και καταδίκης της κυβερνητικής τρομοκρατίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας  να βρεθούν την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια Νεάπολης για να συμπαρασταθούμε στους 4 κατηγορούμενους και για  να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και για  τη στοχοποίηση κάθε μορφής κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης, η οποία αποτελεί πρακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση συμπαράστασης ο Σύλλογος μας έχει κυρήξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00πμ ως τις 3.00 μμ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/12 ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου