Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Επιστολή σχετικά με το οξύ πρόβλημα έλλειψης θερμαστή στο ΓΝΑΝ

 
Το ΔΣ του Συλλόφου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιστολή σχετικά με το οξύ πρόβλημα έλλειψης θερμαστή στο ΓΝΑΝ. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην ειδικότητα των θερμαστών στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Εδώ και χρόνια, έχουν απομείνει δύο θερμαστές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να επιβλέπουν τους λέβητες και ατμολέβητα του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίρνουν όλες τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται, αφού απαγορεύεται να λειτουργούν λέβητες τόσο μεγάλης θερμικής ισχύος και ιδιαίτερα ο ατμολέβητας του Νοσοκομείου χωρίς επίβλεψη από θερμαστή.

Έτσι για τους δύο συναδέλφους έχουν συσωρευτεί τεράστια υπόλοιπα οφειλόμενων αδειών και ρεπό, 185 στον ένα, και 163 στον άλλο. Επίσης όταν ο ένας αρρωστήσει, ο άλλος αναγκαστικά κάνει όλες τις βάρδιες. Πρόσφατα ο ένας εκ των δύο θερμαστών αναγκάστηκε να εργαστεί 45 συνεχόμενες ημέρες χωρίς ρεπό, λόγω ατυχήματος που είχε ο άλλος.

Επίσης οι δύο θερμαστές έχουν επωμιστεί, παράτυπα και παράνομα, και τα καθήκοντα του τεχνικού ιατρικών αερίων, λόγω έλλειψης αυτής της ειδικότητας από το Νοσοκομείο.

Οι δύο συνάδελφοι έκαναν υπομονή περιμένοντας να έρθει ενίσχυση με πρόσληψη ενός θερμαστή κάτι που δεν έχει γίνει, και πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια της σωματικής και εργασιακής εξάντλησης, με όλους τους κινδύνους που επιφέρει αυτό.

Επειδή μετά από καιρό, αυτή την περίοδο υπάρχει στη λίστα των υποψηφίων επικουρικών υποψήφιος με την ειδικότητα του θερμαστή που έχει πρώτη επιλογή το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου παρακαλούμε να προχωρήσετε στην έγκριση της σχετικής πρόσληψης επικουρικού με την ειδικότητα του ΔΕ  τεχνικού θερμαστή, ώστε να αντιμετωπιστεί προσωρινά το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης που υπάρχει στο Νοσοκομείο μας σε αυτή την ειδικότητα.

Επίσης σας ζητούμε στην επικείμενη προκήρυξη μόνιμων θέσεων, να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη ειδικότητα στις θέσεις που θα προκηρυχθούν για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.


Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου